Ieșirea mizerabilă a încă președintelui României Klaus Werner Iohannis prin care ne anunța senin de la Bruxelles că România nu va boicota Austria și că România nu va ataca la Curtea Europeană de Justiție veto-ul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen nu m-a surprins deloc. Nu m-a surprins nici slugărnicia guvernului Ciucă care prin vocea purtătorului său de cuvânt ne-a asigurat că, Doamne ferește, cum să boicoteze țara noastră minunata Austrie! Dar ce atitudine  au avut intelectualii noștri de frunte, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu sau Horia Roman Patapievici?

Ne-au asurzit cu liniștea lor! Păi cum să-i înjure pe austrieci… nu-i de bon ton!

În schimb angajații sistemului, pe care îi știm de peste 30 de ani, decerebratul Cristian Tudor Popescu, ne explică că noi românii suntem hoți mai mari decât austriecii și că, vezi Doamne, Austria e mai nevinovată decat Alba ca Zăpada. Dar ce să ceri de la un cretin ca Popescu, care în iunie 1990,le scria răvașe de dragoste minerilor lui Miron Cosma care veniseră să spargă Piața Universității și să-i mutileze și omoare pe liderii partidelor istorice și pe intelectualii anticomuniști. Cristian Tudor Popescu era la ordin și în 1990, așa cum este și acum, în 2022.

Eu sincer mă mir, însă, de cât rahat mai poate să mănânce vremelnicul nostru președinte de țară, Klaus Werner Iohannis. Acest personaj insignifiant a fost văzut de către cea mai influentă parte a Serviciilor noastre secrete ca președintele ideal să fie în fruntea României când țara sărbătorea Centenarul unității naționale. Niciun calcul electoral nu poate explica cum a câștigat între cele două tururi de scrutin două milioane de voturi îngălatul și adormitul de Iohannis, în fața lui Victor Ponta, alt specimen ghidonat de SIE și prieten cu familii influente precum cele ale lui Liviu Maior, Ioan Rus, Ion Țiriac, etc. Dar decizia a fost luată. Iohannis, neamțul cinstit și ardelean în opoziție cu miticul pesedist Ponta a fost înscăunat presedinte, nu pentru un mandat, ci pentru un deceniu!

Dar Klaus Werner Iohannis știe cum a ajuns președinte și știe să asculte de cei care l-au făcut președinte. Dacă manifestările centenarului au fost cum au  fost când ar fi trebuit să sărbătorim 100 de ani de la consacrarea internațională a frontierelor României prin tratatul de la Trianon din 31 iulie 1921 nu s-a putut că nu a vrut Iohannis. Nu cumva să ”se jignească” Austria și Ungaria, urmașele hoitului numit Austro-Ungaria. Inclusiv celor de la Academia Română li s-a băgat pumnul în gură pentru a anula mai multe festivități, inclusiv un concert de muzică simfonică la Trianon. Să nu se supere Austria, să nu se supere Ungaria, deși ipochimenul a fost ales de cetățenii români, nu austrieci sau unguri. Dar din păcate mulți români au gena de slugi proaste în ei, străinul e mai bun, românul e mai prost, cum să nu fie mai bun urmașul ceasornicarului din Cisnădie decât orice alt român. Dar cu ce se laudă K.W.I în 8 ani de mandat? A intrat România în Schengen? Nu. A ridicat marele licurici, partenerul strategic al României, SUA, vizele pentru români? Nu. A protejat România Iohannis în fața firmelor străine care devalizează de 30 de ani țara? Nu.

În schimb, OMV-Petrom a făcut profit net de 4,646 miliarde de lei în 2022, adică aproape un miliard de euro, BCR-ERSTE Bank 2,8 miliarde de lei profit în acest an, la care adăugați profiturile nerușinate ale firmelor austriece de asigurări VIG împreună cu GRAWE, care împreună dețin 30% din piața de asigurări din România. Vai de mine, dar cum să-i deranjăm pe Austrieci și să-i împiedicăm să jefuiască liniștiți în continuare această țară?!

Oare nu Iohannis cu cozile lui de topor a schimbat legea offshore inițiată de Liviu Dragnea care stipula  atunci  că pentru 70% din gazul și petrolul exploatat în Marea Neagră, România are drept de preemțiune care a fost de două ori modificata  la inițiativa lui Ludovic Orban și Mihai Tudose, iar marea lege offshore, inițiată de trădători și votată de oile din Parlament prevede acum că România are drept de preemțiune pentru doar 30% din combustibilul care va fi extras. De aceea era rău Liviu Dragnea și bun coprofagul Klaus Iohannis.

Dar sigur, trădătorii primesc bani, funcții și protecție. Că doar nu pe români, cei care l-au votat ca niște oi cretine, se bazează Iohannis.

Și vine timpul deconturilor! Klaus, gândește-te la ultimii ani de mandat ai lui Băsescu…

Pe 28 februarie 1785, în marginea cetății Alba Iulia au fost uciși în chinuri Horia și Cloșca în fața armatei austriece și a mai multor mii de români care au fost aduși cu forța să vadă oribilul masacru. După ucidere lor de către călăul țigan Grancea Rackozi, cadavrele lor, ca și a lui Crișan, au fost dezmembrate și expuse în patru localitati românești, tot pentru înspăimântarea românilor.

Guvernator al Ardealului era baronul austriac Samuel von Brukhenthtal. De operațiunea de capturare a liderilor răscoalei românilor  s-a ocupat nepotul lui Samuel, comisarul Mihai Brukhenthal. Tot el a dat și o masă populară în cârciuma Kis Pipa, o masă oferită trădătorilor români – în număr de șapte – frații Ion, Natu, Gheorghe, Vasile, Matieș și alți trei din neamul lui Trif. În plus, protopopul ortodox Adamovici a primit o cruce de aur, iar restul trădătorilor câte o sută de galbeni și eliberarea din iobăgie. Ăsta a fost prețul lor! Familiile trădătorilor se știu în Ardeal până în ziua de azi și au cerut să plece din satele de origine.

Azi nu-l mai avem pe Samuel von Brukenthal, îl avem pe Klaus Iohannis care i-a și făcut statuie strămoșului său, nu-l mai avem pe Mihai Brukenthal, ci pe Ludovic Orban, nu-i mai avem pe ceilalți trădători, ci pe alții noi cu case în Monaco și Miami.

Mari gunoaie și atunci și acum!

LIVIU MAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.