Se răsucesc Brătienii în morminte când văd pe mâna căror impostori a ajuns partidul lor. De parcă nu ar fi suficient că SRI a sfințit o serie de partide așa-zise naționaliste, o parte apărute peste noapte, PNL a devenit la fel de soroșist ca USR. Iată doar câteva nume de liberali aduși în fața partidului și așezați în capul mesei, pe funcții mari.

Începem prin a-l prezenta pe însuși liderul PNL și prim-ministru desemnat, Ludovic Orban. Acesta a urmat studii post-universitare la SNSPA, în anul 1993. Însă, cu un an înainte, în 1992, a participat la un program internațional de instruire denumit “Cunoașterea sistemului politic și electoral american”, realizat de Agenția de Informații a Statelor Unite (USAID) și finanțat de George Soros. Orban a obținut, atunci, diploma “Arkansas Traveler”, care i-a fost înmânată de către Bill Clinton, care ocupa, la acel moment, funcția de guvernator al statului Arkansas. Clinton a fost președinte al SUA, iar soția sa, Hillary, a ocupat funcția de secretar în Administrația Obama și a candidat la alegerile prezidențiale precedente, fiind susținută de întreaga rețea controlată de Soros împotriva lui Donald Trump.

udovic Orban mai are însă o calitate esențială prin intermediul căreia este legat ombilical de Palatul Cotroceni. Fratele său, Leonard Orban, este consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis și conduce Departamentul de Afaceri Europene al Administrației Prezidențiale.

Consiliera lui Orban, membru cu acte al organizațiilor finanțate de Soros

Violeta Alexandru, consiliera liderului PNL Ludovic Orban ce a fost aleasă în această vară președinte al organizației liberalilor bucureșteni este unul dintre fondatorii Institutului de Politici Publice (IPP), unul dintre cei mai notorii beneficiari ai finanțărilor Soros.

Violeta Alexandru este fost ministru al Consultării Publice și Dialogului Social în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, iar în octombrie 2017, aceasta a devenit consilier al președintelui PNL, Ludovic Orban, pe probleme de bună guvernare.

În declarația de avere completată în martie 2019, Violeta Alexandru arată că a încasat în continuare bani de la Asociația Institutul pentru Politici Publice, fiind cea mai mare sursă de venit a familiei, respectiv de 118.662 lei. Aceasta a mai primit anul trecut de la Parlamentul României un salariu de 69.501 lei și de la APADOR-CH 7.536 lei. Soțul ei, Doru Alexandru, angajat în cadrul Ministerului Apărării Naționale a avut anul trecut un salariu de 50.000 lei.

Violeta Alexandrua lucrat cu Sandra Pralong la Administrația Prezidențială, pe vremea președintelui Emil Constantinescu. În 2001 a devenitlicențiată în științe politice la SNSPA. În perioada 2004 – 2006, ea a urmat cursuri masterale în Afaceri Internaționale și Managementul Conflictelor, tot la SNSPA, iar în perioada 1994 – 1997 a fost coordonator de relații publice la Pro Democrația, un ONG finanțat de George Soros prin Fundația Soros. Violeta Alexandru a fost chiar director executiv la Asociația Pro Democrația, până în anul 2001.

Consilierul lui Iohannis

Sandra Pralong este din decembrie 2014consilier prezidențial, consilier de stat la Administrația Prezidențială și conduce Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor. Presa afirmă despre Sandra Pralong că este primul și cel mai important colaborator al controversatului miliardar George Soros în România, înființând, în numele acestuia, în anii ’90, Fundația Soros România, devenită, ulterior, Fundația pentru o Societate Deschisă.

În anul 1998, Sandra Pralong a ocupat, de asemenea, funcția de consilier prezidențial al fostului președinte al României, Emil Constantinescu, fiind responsabilă pentru comunicarea internațională și coordonarea politicilor către românii din afara țării. Atunci, Sandra Pralong a avut-o în subordine directă pe Violeta Alexandru, menționată mai sus.

Sandra Pralong este fondatorul și ex-managing partner al Grupului Synergy Communications București, conducând această entitate între anii 2000 și 2004. Entitatea se ocupă cu punerea bazelor unui serviciu de consultanță pentru a consilia organizații internaționale și corporații în managementul strategic al comunicării, reputație și PR. Printre clienți s-a aflat și USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională), care, potrivit Judicial Watch, a demarat “Open Government Partnership”, o inițiativă sprijinită de Soros’s Open Society Foundation România. În urma unui proces din SUA, au fost scoase la lumină documente cu privire la modul în care fonduri ale Agenției USAID au fost scurse către fundațiile finanțate de Soros, în 2016 și 2017, în vederea susținerii unei campanii pentru reforma justiției realizate de Guvernul Albaniei, iar aceeași sursă susține că mecanisme similare au fost realizate în România și Ungaria.

Șeful SRI, bursierul lui Soros

Nu era suficient că George Soros are președintele României (consiliat de Sandra Pralong), Klaus Iohannis a numit, la rândul său, doi șefi în fruntea serviciilor secrete, ambii bursieri Soros, respectiv Eduard Hellvig și Mihai Razvan Ungureanu (fost șef al SIE).

Eduard Hellvig a fost numit director al SRI de către Iohannis în februarie 2015. Hellvig a fost coleg de ONG soroșist al Violetei Alexandru și a lucrat îndeaproape cu rețeaua lui George Soros din România încă de pe băncile facultății. În 1997, când actualul director al SRI urma cursurile universitare la Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a obținut o bursă din partea Fundației Soros pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”. Conform unor surse menționate în presa națională, Eduard Hellvig a coordonat, în anul 1996, filiala Cluj a Fundației Soros.

În anul 1999, Eduard Hellvig a urmat cursurile Școlii de Vară a Centrului de Studii Post-Comuniste a Universității Maryland College Park, cu sprijinul Fundației Soros, iar în anul 2009 și-a dat doctoratul în științe politice la SNSPA, adică acolo unde s-a școlit și Violeta Alexandru.

Iohannis, ofertat de Soros

În noiembrie 2016, presa a dezvăluit faptul că președintele în funcție al României era, la acel moment, membru în organismul numit European Council of Foreign Relations, respectiv un think-tank finanțat de același miliardar controversat George Soros. Iohannis este singurul președinte de țară care avea calitatea de membru în această organizație, în ciuda faptului că prevederile Constituției României interzic ca, în timpul mandatului, președintele să îndeplinească o altă funcție publică sau privată. Numele lui Klaus Iohannis apărea pe lista membrilor acestei organizații alături de cel al lui Daniel Daianu, Monica Macovei, Alina Mungiu Pippidi și Ion Sturza.

Iohannis a recunoscut că a fost “ofertat” să facă parte din acel “club”, însă a infirmat că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. “Într-adevăr, mi s-a propus să fiu membru al acelui consiliu și am spus că sunt bucuros și că îmi doresc acest lucru, dar după încheierea mandatului de președinte”, spunea Iohannis. În schimb, Daniel Daianu a subliniat, la vremea respectivă, că este imposibil să figurezi cu numele pe acea listă, dacă nu ești membru al consiliului. La scurt timp după această dezvăluire, numele lui Iohannis a dispărut de pe lista membrilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here