Toată lumea știe că nu trebuie să negociezi cu teroriștii chiar și atunci când au în puterea lor ostatici. Singura soluție acceptabilă este eliminarea lor cât mai rapidă, chiar cu riscul de a-și pierde viața nenorociții de ostatici. De ce? Foarte simplu, pentru că așa nu vom mai avea luări de ostatici niciodată. Serviciile secrete israeliene au dus această filosofie la cel mai înalt nivel, de aceea de peste 20 de ani nu au mai fost semnalate în Israel luări de ostatici. A doua lecție, la fel de importantă, este că teroriștii care comit sau pun la cale atentate trebuie urmăriți până la lichidarea lor fizică.

Aceste adevăruri simple nu au fost înțelese de nefericitul Liviu Dragnea. După o perioadă în care a cochetat cu anumiți oameni din serviciile secrete românești a intrat în coliziune cu ele. Serviciile i-au făcut prin intermediul DNA două dosare penale care l-au dus până la urmă în închisoare. Din păcate n-a crezut că va ajunge la închisoare și și-a păstrat tot timpul deschisă o presupusă ușă de negocieri cu “băieții” care controlează serviciile secrete românești. Mare greșeală! Cu teroriștii nu negociezi, îi lichidezi! Și aici nu mă refer, Doamne ferește la lichidarea lor fizică, ci la amputarea puterilor care le au. Și unde trebuie să-i stingi ca să-i doară? La buzunar. Dragnea a învățat lecția prea târziu și a făcut prea puțin. Abia bugetul anului 2018 a înregistrat o scădere a hipertrofiatelor servicii secrete românești care în loc să-și facă meseria și să apere țara și poporul român au ajuns să controleze viața politică, justiția și cele mai importante afaceri din România. Și cum s-a ajuns aici?

Un alt cretin, și mă refer aici la Adrian Năstase, care atunci când era premier se visa președinte al României pentru ca mai apoi să fie trimis de două ori la pușcărie de către DNA și “băieții” deștepți din servicii, a luat decizia printr-o ordonanță de guvern de a da libertate serviciilor secrete să își înființeze firme sub acoperire. Adrian Năstase a crezut că serviciile îi vor fi recunoscătoare. Așa a fost deschisă cutia Pandorei. Din acel moment, băieții din servicii au prins gustul banilor și orice idee de concurență în afaceri la nivel înalt a fost compromisă. Pentru că hai să fim serioși, cum poți concura cu o firmă acoperită a SRI sau SIE. Iar dacă ești cumva obraznic te bagă și la închisoare și-ți distruge sau îți preia firma. Așa au dispărut multe afaceri românești pentru că au fost pe “culoarul” serviciilor. Cine era neconvenabil ca om de afaceri îl vedeam arestat, cu cătușe la mâini și plimbat în fața camerelor de luat vederi.

Ce-a pățit Adrian Năstase după ce i-a îmbogățit pe securiști? L-au trimis la închisoare și l-au condamnat și pe el și pe nevastă-sa. Bună lecție! Cum spuneam, cu teroriștii nu negociezi, îi lichidezi.

Ce-a făcut Liviu Dragnea? S-a lăsat amăgit de sursele lui de încredere din servicii că nu va fi condamnat mai ales că partenerul său politic Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat. Tăriceanu a avut noroc de judecători care nu erau de pe “culoarul” serviciilor. Dragnea nu. Am aflat cu trei zile înainte că Liviu Dragnea va fi condamnat de la un avocat al cărui nume nu am libertatea să-l fac public. Păi dacă eu, un amărât de jurnalist din Cluj am aflat acest lucru, Dragnea nu l-a aflat?

  • a complăcut într-o complicitate fetidă cu oamenii din servicii care el credea că-i sunt utili și recunoscători. Ce-a pățit? A luat-o pe urmele lui Năstase – la închisoare și cu cariera politică terminată. Ce-ar fi trebuit să facă? Simplu: prima ordonanță de guvern dată trebuia să naționalizeze firmele securiștilor. Pentru asta nici debilii mintali de la #rezist n-ar fi ieșit în stradă.

În schimb i-a cocoloșit pe securiști care l-au și terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here