Deputatul PSD Daniel Suciu critică actuala guvernare cu privire la modul în care gestionează epidemia de coronavirus, afirmând că, deși ”românii se îmbolnăvesc pe capete”, autoritățile ”nu oferă niciun fel de perspectivă” că lucrurile vor arată altfel în viitor, ba mai mult preocuparea principală este legată de alegeri.

”Iarăși a ieșit președintele. Nu e nicio noutate, nicio surpriză că are în cap doar alegeri și PNL. Bine că nu ne-a spus să ne spălăm iar pe mâini sau să păstrăm distanța. Da, păstrăm distanța față de Iohannis și guvernanții lui care știu una și bună, ca o placă stricată…că pesede și că peneleul e bun. Oameni buni, avem record de infectări, avem record de împrumuturi și unora le arde doar de alegeri. Până una alta, alegerile nu le-ați câștigat așa cum trâmbițați, românii se îmbolnăvesc pe capete și nu ne oferiți nicio perspectivă că va fi altfel. Trist președinte, trist Guvern”, a comentat Daniel Suciu după ce președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care temele principale abordate au fost legate de proiectele de lege elaborate de Guvern și menite să corecteze Legile justiției, de situația epidemiologică actuală și de alegerile parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu vede oportună amânarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

”Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. Este încercarea jalnică a unor politicieni care știu nu mai intră încă o dată în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Cam la asta se reduce, în opinia mea, fiindcă ultimul termen rezonabil din punct de vedere al mandatului este 6 decembrie. Și sper foarte mult ca procedurile care sunt încă în curs să ducă la validarea acestei date. Sunt aproape convins că așa va fi. Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate să stea până la „Sfântul Așteaptă”, doar așa. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă și vă spun și de ce. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din oficiu. Mai rămâne. Își iau diurna, fac „comiții, comitete”. Nu mai pot hotărî legi organice. Pot discuta doar legi simple. Și vă dați seama ce catastrofă pentru România ca în plină iarnă, în plină pandemie, să fie Parlamentul plin de oameni care nu pot hotărî mai nimic. Va fi nevoie de legi, va fi nevoie de acțiune pentru a stăpâni fenomenele care sunt posibile – sper să nu fie cazul. Și atunci, pentru a putea acționa, nu doar pentru legile justiției, pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune, care lămuresc situațiile concrete, este nevoie de un Parlament cu puteri depline, un Parlament 100% funcțional. Nu un Parlament ca acum, cu o majoritate toxică și cu parlamentari care abia așteaptă să mai ia diurnă încă trei luni de zile peste mandat”, a declarat Iohannis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here