Deputatul PSD Daniel Suciu i-a acuzat pe premierul Ludovic Orban și pe vicepremierul Raluca Turcan că ”mint de îngheață apele”. Social democratul afirmă că ordonanţa de urgenţă privind descentralizarea managementului fondurilor europene structurale a fost retrasă deoarece nu ar fi avut avizul Ministerului Justiţiei.

Săptămâna trecută au dat 25 de ordonanțe de urgență, printre care și o ordonanță care schimba fundamental structura și organizarea Programului Operațional Regional, fiind vorba despre descentralizarea acestui program. Ni s-a spus atunci că are toate avizele şi că această ordonanţă de urgenţă va fi publicată în Monitorul Oficial. Am văzut, ieri, că domnul premier Ludovic Orban şi cu doamna Raluca Turcan au revenit asupra acestei ordonanţe de urgenţă, motivând că ‘pârâcioşii de la Bruxelles’ – adică noi, nu ştiu care pârâcioşi, nu ştiu dacă suntem noi – i-am putea încurca şi ei trebuie să fie foarte atenţi cu această ordonanţă de urgenţă, ca să nu se supere Comisia Europeană. Vreau să vă spun că atât domnul premier Ludovic Orban, cât şi doamna vicepremier Raluca Turcan mint de îngheaţă apele. Această ordonanţă de urgenţă nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. Nu poți, nu este legal să descentralizezi un program operaţional regional şi să duci toate fondurile la cele opt ADR-uri, care nu sunt autorităţi publice. Agenţiile de dezvoltare regională sunt nişte ONG-uri şi nu autorităţi publice”, a declarat Daniel Suciu.

Deputatul PSD a explicat că acest lucru nu se putea face fără modificarea Constituției. ”Fără să modifici Constituţia, fără să introduci în Constituţia României ca formă de organizare teritorială regiunile, nu puteau să facă acest lucru. Până la urmă s-au trezit târziu, nu ştiu ce au vrut să facă”, a mai completat Daniel Suciu.

Parlamentarul social democrat a precizat că PSD susține ”descentralizarea și schema fondurilor europene, dar nu ilegal și nu încălcând legile aflate în vigoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.