După ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat, marți, că UEFA este de acord ca pe stadioane să fie afișate steaguri sau bannere cu harta Ungariei Mari, „fără alte simboluri sau inscripții”, deputatul Daniel Suciu a reacționat într-o postare pe Facebook.

„Au fost campanii întregi despre #fararasism, #faramesajepolitice, ambele corecte și promovate de UEFA. Dar decizia de a permite pe stadioane harta Ungariei Mari, este una greșită, jignitoare și provocatoare! Fotbalul este despre victorii și înfrângeri, despre bucuria sportului, nu despre stârnirea patimilor politice și jignirea celorlalți competitori. Sper că reprezentanții statului și sportului românesc să ceară de urgență anularea acestei decizii!”, a scris deputatul bistrițean.

Marți, Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA este de acord ca pe stadioane să fie afișate steaguri sau bannere cu harta Ungariei Mari, „fără alte simboluri sau inscripții”, potrivit gsp.ro.

Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

  • ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
  • să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
  • să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!„, a transmis Federația Maghiară de Fotbal, într-un comunicat.

Federația Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul oficial, că UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal.

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

Federația Română de Fotbal a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, a transmis FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.