Dacian Cioloş este premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis. Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva minute la Cotroceni.

Declaraţiile preşedintelui :

– Am terminat astăzi a doua rundă de consultări cu partidele politice şi am ajuns la câteva concluzii importante. Mi-am format o opinie o prezint acum. După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în scandaluri”

„Avem nevoie de întărirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aştepatăm o revigorare a clasei politice doar din interior. Fără oameni noi, este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece, cei buni pot să rămână.

– Trebuie să găsim o soluţie împreună, iar această soluţie eu o văd într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă în următorul an, până la alegerile parlamentare. Având în vedere toate acestea, îl desemnez în funcţia de prim ministru al României pe domnul Dacian Cioloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.