În conformitate cu un comunicat oficial al REPER, Dacian Cioloş, un fost comisar european pentru agricultură, a declarat luni că plățile subvențiilor din fondurile europene destinate agriculturii ecologice și măsurilor de agromediu sunt blocate, deși acestea ar fi trebuit să fie făcute încă din anul trecut. Această informație a fost publicată de News.ro.

Cioloș a precizat că după ce despăgubirile ridicole negociate pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina au fost repuse pe masa șefilor de stat și de guvern din UE de către președintele Iohannis, deoarece acest eșec a fost atât de răsunător, acum alte dovezi de incompetență sunt aduse de către hazliul domn ministru Daea: Plățile subvențiilor din fondurile europene destinate agriculturii ecologice și măsurilor de agromediu sunt încă blocate. Deși acestea ar fi trebuit să fie făcute încă din anul trecut, banii la care oamenii au dreptul nu sunt primiți. Situația este aceeași și în cazul ajutoarelor pentru cei care au fost afectați de seceta de anul trecut.

”Îl aştept pe domnul ministru Daea să iasă public şi să spună că nu am dreptate, cu argumente, sau să spună că e vremea să lase pe altcineva, mai eficient, la conducerea ministerului. Iar domnului prim-ministru Ciucă îi spun doar că, dacă nu ia măsuri, acest dezastru va fi din vina Guvernului, nu doar a unui ministru. Într-o perioadă în care preţurile la alimente în România au crescut ameţitor, nu ne putem permite să nu folosim toate pârghiile pe care le avem la îndemână pentru a preveni producţii proaste, care vor duce preţurile alimentelor şi mai sus. Ştiu că domnului Daea îi place să spună că este tot timpul pe teren, că lucrează neîncetat zi şi noapte. Sper ca fermierii să vadă şi rezultate, nu numai spectacol, întârzieri şi lucruri făcute de mântuială”, afirmă Cioloş. Europarlamentarul REPER menţionează că ”fiecare zi care trece fără ca aceste subvenţii să ajungă la fermieri face ca sectorul agricol românesc să fie şi mai vulnerabil”. ”Aşa cum i-am transmis deja preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, fiecare zi în care îl ţine pe domnul Daea în fruntea Ministerului Agriculturii este încă o zi în care fermierii români sunt împinşi spre faliment”, a conchis Dacian Cioloş.

Citește și: Primăria Bistrița a decontat mii de lei pentru deplasările interne și externe ale funcționarilor publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.