Programul PRM Bistrita-Nasaud a fost dezbatut în prezenta secretarului general al PRM, Gheorghe Funar. În urma discutiilor purtate de membrii partidului, s-a ajuns la concluzia ca sefii organizatiilor locale din judet care nu au obtinut voturi îndestulatoare, sa nu fie pedepsiti ci, din contra, ajutati. Însa problema nu este chiar roz: daca sefii nu vor obtine macar 50 de voturi la alegerile care bat la usa, vor fi exclusi din partid.

Având în vedere rezultatele foarte slabe obtinute de organizatiile din teritoriu ale partidului în ultima perioada, liderii PRM BN au fost destul de indulgenti de aceasta data. Însa presedintele PRM Bistrita Nasaud, deputatul Ioan Aurel Rus, a luat o masura pentru viitor si a impus ca fiecare presedinte de filiala locala sa obtina minim 50 de voturi în fiecare sectie de votare pentru a ramâne în partid. Pentru a creste gradul de implicare al membrilor PRM BN, deputatul bistritean a propus ca, în eventualitatea în care partidul va obtine locuri în consiliile locale, cei care se vor regasi pe listele partidului sa ocupe aceste functii prin rotatie. Mai precis, aceste rotatii vor avea loc anual, iar la sfârsitul unui madndat de patru ani minim sase consilieri sa fie angrenati în activitatea unui consiliu local.

Traseistii vâneaza functii

Biroul politic judetean a Partidului România Mare a fost întarit prin cooptarea a trei membri, care pâna de curând au facut parte din alte formatiuni politice.

Viorel Cotutiu, unul dintre mai proaspetii membri ai PRM, a tranzitat doua partide politice. A fost lider al PUNR Bistrita Nasaud între anii 1996 – 2000, apoi timp de patru luni a poposit, prin fuziune, în formatiunea lui Dan Voiculescu, Partidulk Conservator (PC). Din PC si-a dat demisia când a aflat ca, dupa eliminarea din partid a generalului Chelaru si a lui Codrin Stefanescu, îi vine si lui rândul. Ramânând fara apartenenta politica, Viorel Cotutiu s-a înscris în PRM, unde dupa o foarte scurta perioada de timp a fost recompensat cu o functie, fiind numit vicepresedinte cu probleme de organizare.

Tot vicepresedinte, dar cu probleme de propaganda a fost numit Ioan Georgiu, care a plecat în urma cu 10 ani din PRM, cautându-si norocul în PSD. Si nu a umblat rau, deoarece activând la social-democrati a avut parte de un mandat de viceprimar. Dupa expirarea mandatului, despre acest personaj nu s-a mai auzit nimic multa vreme, pâna la aparitia unui nou partid pe esicherul politic, în martie 2007. Este vorba de Partidul Liberal Democrat (PLD), a carui membru a devenit imediat dupa înfiintarea acestuia. Astfel, Ioan Georgiu a fost numit lider al formatiunii politice pe municipiu si a avut acceptul presedintelui PLD BN, Sabin Iliesi pentru candidatura la scaunul de primar al municipiului Bistrita. Dupa fuziunea PLD cu PD, Georgiu, însa, a constientizat ca nu va avea nicio sansa sub acoperisul PD-L sa intre în cursa pentru Primaria Bistrita. Daca scaunul de primar nu i-a surâs din PD-L, Ioan Georgiu s-a gândit sa revina, totusi, la partidul pe care l-a tradat cândva, respectiv PRM, pentru a-si putea împlini visul.

Tot din sânul PLD BN au popsit în PRM BN si spera sa fie promovati în functii de raspundere, dar în cadrul organizatiei municipale, Iulian Reschner si Viorel Burdet. ?Cu asa echipa discutiile nu se vor mai purta între voi si noi, ci doar noi si numai împreuna. Asa se lucreaza în campanie?, a conchis deputatul Ioan Aurel Rus.

Un al treilea vicepresedinte pentru relatia cu sindicatele si ONG-urile în Partidul România Mare a fost ales Nicolae Halas.

Cianura în top pentru peremisti

Secretarul general al Partidului România Mare, Gheorghe Funar nu a facut nici un comentariu cu privire la probleme filialei din Bistrita-Nasaud, dar a tinut mortis sa-si prezinte propunerile legislative depsre care nimeni nu stie daca se vor materializa vreodata. Funar a declarat ca una dintre preocuparile partidului a constituit-o salvarea bogatiilor naturale ale României si utilizarea lor în interesul poporului român. În acest sens, a fost depusa o propunere legislativa, care vizeaza abrogarea legii 555 din 2004, cu ajutorul careia, sustine Funar, petrolul si gazele românesti au fost înstrainate ?gratis?, de catre PDSR si UDMR, statului austriac prin firma OMV.

Daca nu mai poate colora Clujul în culorile drapelului României, acum Funar se preocupa de interzicerea cianurii în exploatarea aurului în tara. A realizat o propunere legislativa împreuna cu udemeristul Kovacs Peter pentru a stopa cel mai mare jaf în ceea ce priveste aurul si argintul din Europa. Daca legea va fi adoptata, zacamântul cel mai mare care se afla la Rosia Montana va ramâne al românilor. Totodata, în opinia lui Funar, va fi evitat si cel mai mare dezastru ecologic din Europa prin folosirea celor 200 de milioane de kilograme de cianura.

Desi se afla Bistrita, Funar nu a scapat ocazia de a-l ataca pe Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca si membru marcant al PDL, partid care nu s-a opus deloc acestui jaf. În opinia lui Funar, Emil Boc are întotdeauna replici în orice problema cu tema externa, dar când vine vorba de Rosia Montana, tace. ?Un papagal prezindential când aude de Rosia Montana ia pozitia strutului prezidential?, a afirmat Gheorghe Funar.

Aurelia Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.