Situaţia penală a lui Sebastian Ghiţă(*demonstrat aici că s-ar afla în spatele firmei Hidrocanal ce lucrează în Bistrița) se complică pe zi ce trece.

Mai mulţi agenţi şi ofiţeri de poliţie au dat la DNA declaraţii complete despre şefii lor care ar fi fost mână-n mână cu deputatul. Sebastian Ghiţă ar fi beneficiat de informaţii confidenţiale din anchetele penale, iar în schimb ar fi oferit protecţie politică.
Detaliile apar în motivarea Curţii Supreme, din 17 mai, prin care a fost prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare al complicilor lui Ghiţă: procurorul Liviu Tudose, comisarul Constantin Ispas – fost şef al DGA Prahova şi chestorul Viorel Dosaru – fost şef al Poliţiei Prahova. Cei trei sunt în arest din 23 martie, în timp ce deputatul este cercetat în libertate pentru că Parlamentul nu a avizat cererea de reţinere şi arestare preventivă. Scăpat de dosarul penal Astfel, din documentele procurorilor reiese că, în iulie 2012, Sebastian Ghiţă a fost surprins de radar, în comuna Bărcăneşti (Prahova), conducând cu 127 km/oră.
Agenţii care l-au oprit pe Ghiţă au constatat că acesta conducea cu permisul suspendat, faptă care atrage deschiderea unui dosar penal. Totul ar fi fost muşamalizat la intervenţia lui Viorel Dosaru, şeful Poliţiei Prahova la acea dată. În schimb, Dosaru ar fi fost susţinut de deputat în mediul politic pentru a promova în funcţie. Poliţiştii rutieri care au vrut să-i deschidă dosar penal lui Ghiţă au povestit la DNA cum ar fi intervenit Dosaru.
„La întrebarea organelor de urmărire penală de ce nu am întocmit procesul-verbal de constatare a contravenţiei pentru conducătorul auto Ghiţă Sebastian Aurelian care depăşise regimul legal de viteză pe sectorul de drum pe care a fost surprins de aparatul radar, arăt că nu am procedat în acest sens de teamă, având în vedere faptul că în această situaţie intervenise chiar inspectorul-şef Dosaru Viorel“, a spus, la DNA, agentul de circulaţie care l-a oprit pe deputat în trafic.

Citeste mai mult: adev.ro/o801vv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.