În următoarele două săptămâni, temperaturile  zilnice vor fi variabile, apropiate de valorile normale ale acestei perioade, însă instabilitatea atmosferică va fi una ridicată, în majoritatea regiunilor țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

În județele din TRANSILVANIA, inclusiv în Bistrița-Năsăud, pe parcursul întregului interval 11-24 mai, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, media valorilor termice va fi apropiată de normalul acestei perioade din, cu unele zile mai răcoroase în special în nordul regiunii, dar şi cu temperaturi peste cele obişnuite în sud şi vest.

Astfel, valorile diurne vor fi de 20…24 de grade, mediat regional, chiar mai ridicate în jurul datelor de 14 şi 16 mai. Valori în jurul celor climatologic specifice va avea şi temperatura minimă, cu 7…10 grade mediat regional, mai scăzute în dimineaţa de 13 mai, în medie 4…7 grade.

Probabilitatea de ploi locale – în general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică – va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă, dar în special în 12, 14 şi 17 mai. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here