Cum sparge judeţul 26 de milioane de lei pentru nimicuri ce ar trebui să „salveze” romii din Lechinţa din sărăcie

224

Aproape 26 de milioane de lei are pe mână Consiliul Judeţean pentru a „salva” romii din Lechinţa din sărăcie. Oamenii vor avea parte de programe de recalificare, copiii vor fi încurajaţi să rămână la şcoală, iar unii vor fi sprijiniţi să-şi deschidă afaceri. Vor fi amenajate şi două cabinete medicale, unde se vor putea face inclusiv chiuretaje…

 

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud alături de mai mulţi parteneri, printre care şi fundaţii, primării, şcoli şi firme, desfăşoară cel mai amplu program de integrare a romilor de până acum.

Vizată este, deocamdată, comunitatea de romi din Lechinţa, unde, potrivit ultimului recensământ trăiesc 983 de persoane de etnie romă. Lechinţa este practic a doua comună cu cei mai mulţi romi. Acelaşi recensământ spune că comuna cu cei mai mulţi romi este Teaca – 1.234.

Pentru a-i integra pe romii din Lechinţa şi a-i ajuta să scape de sărăcie, Consiliul Judeţean are la dispoziţie nu mai puţin de 26 de milioane de lei. Din această sumă, 21,6 milioane de lei provin din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capital Uman, iar 3,6 de la bugetul naţional.


Află mai multe detalii, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrita de la orice punct de vânzare a presei.

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here