Consumul mare de energie electrică, ce este mereu în creștere, ne determină să căutăm soluții atât pentru economisirea ei, dar și pentru distribuirea ei la scară macro într-un mod cât mai sigur posibil. Faptul că la nivel de cartiere rezidențiale, clădiri mari, zone industriale și comerciale este nevoie de managerierea curentului electric în așa fel încât sarcinile mari să fie fie distribuite la fiecare consumator în parte, de la un chiller sau un utilaj, până la un banal bec, a adus nevoia de siguranțe potrivite. 

Așa cum în casele oamenilor există panoul electric cu siguranțe pentru circuitele folosite, la fel este nevoie de niște întrerupătoare de putere de tip USOL pentru un bloc de apartamente, de exemplu. Cu fiecare an și cu evoluția tehnologiei, apar mereu electronice și electrocasnice noi, roboți și utilaje care să consume foarte mult curent, ce devin indispensabile în viața de zi cu zi. Bineînțeles că aici este nevoie de atenție și mai sporită asupra circuitelor și întrerupătoarelor, în așa fel încât totul să fie sigur și departe suprasolicitare, scurtcircuit și consecințele acestora – incendiile. 

Care este elementul cheie care să ofere siguranță? Întrerupătorul de putere de tip USOL. Acesta este tot un fel de siguranță automată, dar care se adresează circuitelor cu sarcini de valori foarte mari, sistemelor completeze, zonelor industriale, comerciale, clădirilor mari cu consumatori puternici. Rolul unui întrerupător de putere de tip USOL este de a conecta și deconecta circuitele electrice de sarcină și de a separa circuitele electrice de comanda consumatorilor de putere. Întrerupătoarele de tip USOL sunt întrerupătoare de forță. 

Întrerupătoarele USOL au contacte alcătuite din materiale foarte rezistente, precum argintul industrial și platina, menite să reziste curentului de putere mare, fără să se topească. Ele, prin tipul de curbă D, au puterea de a ține un curent de 9-10 ori mai mare decât cel nominal, fiind proiectate și dezvoltate conform unor normative date de statul român. Așadar, fiecare element al lor trebuie luat în serios și gândit ca un adevărat scut împotriva scurtcircuitelor și a exploziilor, având în vedere sarcinile electrice care trec prin instalația din care face parte. 

Importanța întrerupătoarelor de putere de tip USOL este crucială pentru siguranța unui întreg ansamblu rezidențial, a unui spital, a unui mall sau a unei clădiri de birouri. Acesta oprește imediat curentul în momentul în care simte fluctuații de sarcină, pentru a evita scurtcircuitele și salvează sute de persoane dintr-o dată. Fără utilizarea acestora, comunități întregi devin expuse la un pericol imens de electrocutare, incendiu sau explozie, o responsabilitate pe care nimeni nu și-o poate asuma. 

În funcție de numărul de poli, acestea pot diferi, dar mecanismul lor de funcționare este standardizat și toate au același scop. Cum alegi modelul potrivit, atunci? În primul rând, dacă ești responsabil sau dezvoltator pentru o clădire cu consum mare de curent electric, ai nevoie, încă din stadiul de proiect, de niște specialiști pricepuți și de calitate, care să te ajute să creezi cea mai bună variantă de instalație electrică, de la particular la general (încăpere, apartament, clădire sau ansamblu de clădiri). Apelând la oameni de încredere, deja ai rezolvat peste jumătate din sarcină. Mai departe, ai nevoie de alegerile cele mai bune pe planul calității produselor. 

Având în vedere faptul că responsabilitatea este imensă și riscul este mare, cel mai bine este să folosești întrerupătoare de tip USOL de calitate, din materiale rezistente și aplicate pe circuite specifice. Pe Dinamic – Electric ai la dispoziție sute de modele de astfel de siguranțe. Alege, împreună cu electricienii cu care lucrezi, ceea ce este cel mai potrivit pentru proiectul tău și fii sigur că mediu pe care l-ai creat este sănătos. Incendiile nu sunt o glumă, mai ales în clădiri mari, în zone industriale și comerciale unde sunt sute sau chiar mii de oameni simultan. Alege, de pe Dinamic Electric, modelele de siguranțe USOL care să se potrivească sistemului de instalație pe care îl dezvolți. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.