Când vine vorba de amenajarea grădinii, mai mulți factori joacă roluri esențiale. Pe de o parte, va fi necesar să țineți cont de particularitățile cu care vă confruntați, cum ar fi nevoia de intimitate, un teren denivelat sau un spațiu exterior de mici dimensiuni. Pe de altă parte, intră în joc și preferințele și gusturile personale, deoarece grădina reprezintă o extensie a casei și ar trebui să vă ofere același confort și aceeași stare de bine precum livingul sau dormitorul. Dacă sunteți în căutare de unele idei care să vă inspire în amenajarea grădinii, iată câteva ușor de pus în aplicare.

Creați zone de recreere și divertisment

În timpul verii, un jacuzzi gonflabil este indispensabil, mai ales dacă vă place să vă răcoriți sau aveți copii încântați de ideea de a se juca cu apa. Un jacuzzi este întotdeauna o idee grozavă pentru a vă petrece timpul liber bucurându-vă de aer curat, de verdeață și de relaxare. În funcție de cât de generoasă este grădina, puteți lua în considerare și încorporarea altor forme de recreere, cum ar fi un coș de baschet pe alee, un teren de tenis în spate sau măcar o zonă potrivită pentru o masă de ping-pong. Astfel, veți avea asigurate ore în șir de distracție alături de familie și de prieteni. 

Montați o pergolă pentru umbră și intimitate

pergolă terasă este o altă idee de amenajare a spațiului exterior. Indiferent dacă aveți o grădină scăldată în soare pe tot parcursul zilei sau care beneficiază de soare intermitent, o pergolă este excelentă atât pentru găzduirea oaspeților, pentru organizarea unor mese și petreceri plăcute, cât și pentru relaxare și intimitate. Pergolele pot fi acoperite cu șipci pentru a susține plantele sau pot oferi umbră din belșug, dacă scopul principal este acela de a vă feri de lumina puternică a soarelui. 

Construiți o cameră în aer liber

Dacă nu vă place vederea pe care o aveți în spatele casei, puteți rezolva acest inconvenient construind o cameră în aer liber. Poate fi vorba de o magazie frumoasă în care să vă depozitați uneltele și echipamentele de grădină, poate fi o grădină de legume sau o construcție fantastică, care este utilă și estetică. De exemplu, o construcție sculpturală poate găzdui un cuptor de pizza și câteva scaune. 

Nu în ultimul rând, luați în considerare ideea propriului iaz în grădină. Puteți crea cu puțin efort un adevărat paradis acvatic care să emane seninătate, liniște și armonie. 

Sursa de imagine: Marko Poplasen / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.