Copilul tău a început școala și ți-ai dori ca el să dispună de un spațiu special amenajat pentru studiu? Numai bine, în continuare îți spunem cum poți face acest lucru.

Știi deja că odată cu începerea școlii, elevul va fi nevoit să studieze și să-și facă temele, iar pentru asta are nevoie de condiții bune de studiu. Pentru a pune la punct un astfel de spațiu pentru copilul tău trebuie să știi ce ai și ce-ți lipsește. Astfel, vei avea nevoie de un birou, un scaun ergonomic, un dulap sau o etajeră, de accesorii de birou și, desigur, de un computer sau un laptop.

Dacă nu ai început încă amenajarea zonei de studiu fiindcă nu dispui de toți banii necesari, trebuie să știi că există credite rapide.Creditul rapid te va ajuta să cumperi toate cele necesare pentru a-ți sprijini copilul în anii de școală.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de studiu pentru copii

Studiul de acasă este important pentru procesul de învățare pentru că asigură consolidarea cunoștințelor, iar dacă elevul nu beneficiază de un spațiu adecvat pentru această activitate, studiul individual ar putea fi afectat.

Ceea ce înseamnă că trebuie să îi asiguri copilului condiții bune de studiu, asigurându-te totodată că cel mic stă departe de tentații atunci când trebuie să se dedice învățatului. Dacă nu ai cum să înlături din camera copilului elementele care îi distrag atenția, cum ar fi televizorul și jucăriile, atunci trebuie să amenajezi un loc pentru studiu în altă parte.

Acum că știi despre avantajele amenajării unui spațiu de studiu, este momentul să iei decizia potrivită în privința mobilierului. Nu este o decizie ușoară, sunt multe lucruri la care trebuie să fii atent, de la dimensiunea și modelul potrivit, la costurile sale.

Vestea bună este că ai de unde alege. Poți comanda piesele de mobilier de-a gata sau le poți personaliza în funcție de stilul camerei, culorile pe care le preferi și dimensiunile de care ai nevoie.

Așadar, copilul va avea nevoie de un scaun comod, un birou încăpător și rezistent, care să ofere suficient spațiu pentru toate activitățile pe care le va desfășura și de un dulap sau o bibliotecă pentru a-și putea depozita cu ușurință cărțile, rechizitele și tot ceea ce are nevoie pe parcursul anului școlar. Pentru ca cel mic să studieze cu plăcere, poți opta pentru un mobilier distractiv, în culori vii.

Adaugă deasupra biroului o hartă, o tablă cu markere sau un panou cu agrafe pentru a-l ajuta să-și manifeste creativitatea sau să se mențină organizat.

De asemenea, iluminatul joacă un rol esențial în zona de studiu. Dacă în acest spațiu nu există lumină naturală suficientă, alege o lampă de birou adaptată tematicii camerei, care intensifică luminozitatea exact în locul de studiu.

Folosește doar strictul necesar atunci când amenajezi camera. Tot ceea ce alegi trebuie să fie practic și funcțional. Nu supraîncărca camera, asigură copilului doar ceea ce are nevoie pentru studiu.

Dacă camera copilului nu este suficient de spațioasă, orice colț al casei poate fi folosit pentru a crea un mediu de studiu confortabil. Cu un pic de imaginație, poți crea un spațiu practic chiar și în living sau în balcon.

Ce culori să folosești când amenajezi zona de studiu

Culoarea spațiului destinat studiului este importantă deoarece ea poate spori sau diminua concentrarea și productivitatea. Nuanțele de verde sporesc concentrarea, iar cele de albastru, productivitatea. Verdele ajută la păstrarea concentrării pe o perioadă îndelungată. Este o opțiune bună pentru un birou, spre deosebire de roșu, de exemplu, care este văzut ca fiind un stimulent.

Albastrul este util când vine vorba despre subiecte a căror învățare este o reală provocare. Nu-i de mirare că folosim cerneală albastră atunci când scriem, albastrul fiind folosit pentru a îmbunătăți modul de înțelegere a unui text.

Importanța zonei de studiu pentru copii

Copiii pot deveni responsabili de mici dacă părinții îi îndrumă și îi învață să respecte regulile. Respectarea camerei de studiu prin menținerea ei în ordine este o modalitate bună de a-i învăța să fie disciplinați. Dacă se obișnuiesc de la o vârstă foarte fragedă să mențină lucrurile organizate și să prețuiască ceea ce le aparține, la fel vor proceda și când vor deveni adulți.

În concluzie, amenajează o cameră sau o zonă de studiu care să ofere copilului tău confort și care să îi permită să-și desfășoare toate activitățile cu plăcere. Și permite-i să te ajute în procesul de amenajare a camerei. Până la urmă este spațiul lui.

Iar dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru realizarea planurilor tale, solicită un împrumut nebancar. În acest fel poți crea zona de studiu potrivită pentru cel mic, care să îl ajute să învețe mai ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.