Fie ca-ti doresti sa abordezi un stil de viata mai sanatos, fie ca esti in cautarea unor alternative mai gustoase si mai accesibile in ceea ce priveste o serie de alimente si preparate de pe piata, un storcator de fructe si legume poate fi un electrocasnic extrem de util pentru locuinta oricui.

Poti opta pentru a creea sucuri naturale, bogate in vitamine si minerale, fara a pierde esenta si beneficiile acestora, fie pentru a creea o serie de smoothie-uri care sunt amestecuri mai bogate in nutrienti si care pot inlocui cu succes o masa principala, dupa cum mentioenaza si site-ul biod.ro.

Astfel, cu ajutorul celui mai bun storcator de fructe si legume nu doar ca-ti poti suplimenta grija fata de organismul tau si sa obtii un stil de viata mai sanatos, dar in acelasi timp poti face chiar si varii economii, mai ales daca mediul iti ofera legume si fructe din plin.

De ce sa alegi un storcator de fructe automat

Un storcator de fructe automat este o alternativa mult mai benefica fata de storcatorul clasic sau cel manual. In primul rand, volumul de lucru este mai mare, ceea ce inseamna ca poti obtine dintr-un singur proces o cantitate mai mare de suc.

In mod evident, poti economisi si timp, cu atat mai mult daca vorbim de o familie numeroasa sau de un consum ridicat de sucuri.

De asemenea, exista si storcatoare care pot in mod automat sa separe resturile de pulpa si nectarul fructelor, storcand astfel pana la ultima picatura, lucru care nu se intampla de altfel atunci cand vine vorba de un storcator manual.

Cum sa alegi un storcator de fructe si legume

In functie de cantitatea de sucuri si astfel de preparate pe care o consumi in mod obisnuiti, poti stabili daca alegerea celui mai bun storcator de fructe si legume este una cu functii de baza sau una extrem de performanta. In mod evident, cu cat vorbim de mai multe functii, cu atat costurile vor fi mai mari.

Un alt element de care va trebui sa tii cont este principiul de functionare. Sunt storcatoare clasice, care functioneaza pe baza unor lame, cat si storcatoare cu o ampla putere de centrifugare, proces prin care continutul este “trantit” de peretii vasului.

Tehnologia de functionare poate stabili aspectul final, cat si gustul. De exemplu, unele storcatoare cu lama pot produce fenomenul de oxidare, ceea ce inseamna ca aspectul si gustul sucurilor poate fi schimbat in doar cateva secunde. Cel mai bun storcator de fructe si legume functioneaza prin presare la rece.

Totodata, viteza este un alt aspect important. Cu cat vorbim de o viteza mai mare, cu atat sucurile tale vor fi gata mai repede. Viteza poate influenta durata de preparare si in cazul unor fructe si legume mai putin bogate in suc, care necesita o tehnologie mai ampla de prelucrare.

Un storcator de legume ar mai trebui ales si in functie de compatibilitatea cu un anumit specific de fructe si legume, cat si cu rezultatul de dupa stoarcere. De exemplu, sunt storcatoare care permit prelucrarea specifica a unor tipuri de alimente, in timp ce exista si storcatoare care scurg doar zeama si altele care obtin amestec lichid si pulpa de fructe.

Daca vrei sa-ti cumperi si tu un storcator de fructe si legume, iti recomand acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.