Românii petrec aparte minivacanța prilejuită de Rusaliile Ortodoxe și au pus la treabă personalului din cadrul IGSU- intervenţiile au fost cu 22 % mai multe decât anul trecut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului, Monica Dajbog, începând de vineri, ca urmare a dispoziției Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, peste 24.300 de angajați ai MAI au fost zilnic la datorie. ”Fie că i-ați văzut pe principalele artere rutiere, pe traseele montane, pe litoral, în punctele de trecere a frontierei sau în diferite intervenţii şi acţiuni în teren, colegii noştri – poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, paramedici sau pompieri – au avut ca principale misiuni prevenirea faptelor ilegale şi a incidentelor grave, protejarea cetăţenilor şi acordarea de sprijin şi asistenţă de fiecare dată când a fost nevoie. De asemenea, ministrul Lucian Bode a dispus să fie intensificate eforturile de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri”.

Potrivit Monicăi Dajbog, în medie, zilnic, peste 4.800 de angajaţi MAI au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri  în zonele aglomerate, în locurile de desfăşurare a unor evenimente publice, în zone de agrement, în baruri şi cluburi sau în alte zone cu risc crescut de consum de droguri, precum şi în trafic, atât pe timpul zilei, cât şi în cursul nopţii.

”Au fost efectuate acţiuni în peste 1.400 de zone de interes. S-au constatat aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute de legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Peste 960 de persoane au fost verificate cu dispozitive care semnalează consumul de droguri. 82 de conducători auto au ieşit pozitiv la consum de substanţe interzise”, precizează MAI.

Din cauza consumului de substanţe interzise sau de alcool ori pentru depăşirea vitezei sau pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere 2.053 şoferi au rămas fără permis de conducere. Totodată, au fost retrase 865 de certificate de înmatriculare. Faţă de perioada similară a anului trecut, la nivel naţional, numărul infracţiunilor constatate a scăzut cu aproximativ 4%, fiind în scădere inclusiv numărul de infracţiuni comise cu violenţă, mai precizează instituţia în bilanţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here