Pentru cei care doresc să aibă un trusou cu totul special pentru copilul lor recomandăm colecția de trusouri de botez de la Atelierele Cris care pot fi realizate la comandă, personalizate cu numele copilului și data botezului. Sunt diferite modele de trusouri de botez, dintre care fac parte:  

  • Trusou de botez personalizat cu o cutie cu îngeraș călăuzitor, cu o cutie cu ursuleț somnoros, cu o cutie cu îngeraș Rafael, cu mașinuțe vesele, cu stele magice
  • Trusou botez cu jucării drăgălașe, cu vulpițe sau iepurași, cu brotăcel sau ursuleț, cu ghiocei sau steluțe roșii
  • Trusou de botez cu lumânare fină cu fundiță
  • Trusou de botez cu fluturași, ursuleț cu biberon și altele.

Trusourile de botez de la atelierele Cris-Mag sunt personalizate, au broderii frumoase, arată senzațional. De exemplu prosopul pentru preot este din bumbac și este brodat cu steluțe tradiționale. Pânza de mir este din finet moale din bumbac și este brodată cu data botezului și numele copilului. Prosopul care are capișon este pentru copil, este brodat cu numele acestuia și data când are loc botezul. Sticluța pentru mir este îmbrăcată în pânză cu broderie. Fașa de botez are broderie fină cu numele copilului și data evenimentului. Săculețul pentru săpun este brodat și el foarte frumos.

Toate aceste trusouri au elemente specifice botezului, au nuanțe de culori frumoase, au elemente decorative și broderii realizate impecabil, sunt din materiale de cea mai bună calitate, de aceea arată senzațional. Toate produsele sunt creații unice ale atelierului Cris-Mag. Aici găsești sute de produse deosebite, care sunt perfecte pentru ceremonia botezului.

La Atelierele Cris-Mag găsești și trusou botez tradițional care cuprinde un set complet de piese specifice botezului și care este personalizat cu numele copilului și data botezului. Un astfel de trusou cuprinde ținuta bebelușului, lumânarea și setul pentru biserică. Acestea au un aspect deosebit, sunt din materiale de calitate. Lumânarea de botez este decorată cu flori naturale, cu lavandă și spice de grâu, dar și cu pânză de iută, cu ștergar țesut manual și are și o jucărie de pluș drăgălașă.

Îmbrăcămintea pentru bebeluș este foarte frumoasă, poate fi:

  • Pentru fetiță – o rochiță de botez elegantă realizată din materiale antialergice, din bumbac alb , brodată cu steluțe și motive populare. Rochița poate fi din stofă fină cu mânecă lungă și paltonașul din stofă groasă, iar căptușeala din bumbac.
  • Pentru băieți – un costum tradițional, realizat tot din materiale naturale, îndeosebi din bumbac.
  • În piciorușe copilul poate avea botoșei din stofă groasă, care sunt brodați.

În Moldova și Ardeal se obișnuiește ca hainele de botez ale copilului să fie albe. În alte zone ale țării, copilul poate avea și haine de botez colorate.

Pentru botez nașii cumpără și câteva cruciulițe pentru invitați care se oferă acestora cadou în biserică. Despre acestea se spune că îi protejează de rele, sunt asemenea unui talisman.

Lumânările de botez sunt cumpărate de asemenea de către nași. Acestea simbolizează lumina veșnică primită de copil în suflet și care îl va călăuzi pe acesta în viață, pe drumul său spiritual. Lumânarea de botez semnifică lumina, iar hainele din trusou semnifică acoperământul pentru lumea de după moarte.

La botez se aduce și vin, care este folositor pentru împărtășanie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here