FOTO: krone.at

Un român de 19 ani a evadat, sâmbătă, din Graz-Karlau, un penitenciar din Austria, transmite digi24.ro, alături de doi colegi- unul de 21 de ani și altul de 26.

Operațiune ce pare a fi inspirată din filme

Tinerii au evadat printr-o gaură de 30 pe 30 cm făcută în peretele gros de 70 cm din celula lor din închisoarea austriacă. Au coborât apoi zidul înalt de 12 metri folosind cearșafuri legate.

Cei trei deținuți însă, condamnați la pedepse cuprinse între 1 și 3 ani pentru infracțiuni contra patrimoniului, cel mai probabil furt, s-au bucurat de libertate doar câteva minute, fiind reținuți de gardieni după ce au trecut de zidul exterior al închisorii, potrivit presei austriece.

Evadarea lor a alarmat tot sistemul penitenciar din țară, fiind derulate controale ample în absolut toate închisorile, pentru a fi verificate măsurile de securitate.

Directorul de la Graz-Karlau, Gerhard Derler, spune că incidentul din închisoarea lui este acum investigat pentru a se determina cum a fost posibil ca cei trei tineri să pună la punct întreaga operațiune, având în vedere că peniteniarul a fost modernizat recent și dotat cu sisteme performante de securitate.

Ultima evadare din acest penitenciar ar fi avut loc la începutul anilor ’90, potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here