Un tronson de aproximativ 14 km din drumul județean 172E – Herina – Lechința – Matei – a fost modernizat, investiția fiind susținută cu bani din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lucrările au fost finalizate de curând, astfel că președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale beneficiare ale acestei investiții au efectuat o vizită în teren.

”Aşa cum v-am mai spus, chiar dacă a fost situaţia aceasta delicată din cauza epidemiei de coronavirus, noi am continuat să lucrăm. (…) Suntem la vizita, la finalul lucrărilor, a unui tronson de aproximativ 14 km din DJ 172E, care pleacă din intersecţie cu DN 15A, sensul giratoriu de la Herina până la Lechinţa şi se continuă pe un tronson pe DJ 151, pe urmă Lechinţa – Matei. Este o investiţie asigurată în totalitate din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în valoare de 11,7 milioane lei, aproximativ 2,5 milioane de euro. O investiție care era foarte necesară, mai ales tronsonul de drum dintre Lechinţa şi Matei. Acesta era unul care n-a mai fost modernizat, cred, de la începuturile lui, cu îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită şi uzată. Mă bucur foarte mult că în urma investiţiei, în momentul de faţă, avem un drum modern, cu toţi parametrii de siguranţă asiguraţi, sunt peste 2 km de parapeţi semigreu, care au fost montaţi conform detaliilor tehnice din proiect şi, mă bucur foarte mult că oamenii din comuna Matei, şi nu numai, şi cei care vin din zona de Câmpie şi folosesc tronsonul, vor putea circula spre Bistriţa pe un drum care se află în condiţii foarte bune”, a declarat preşedintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Sursa citată a mai precizat că odată finalizată această investiție, se poate spune că toată zona de câmpie a județului beneficiază de drumuri modernizate.

În acest an se va finaliza şi tronsonul care va întregi DJ 172 H, care ajunge la Nuşeni. Avem acolo un tronson de 5 km în lucru, anul acesta va fi finalizat şi el. Pentru anul viitor, vom căuta soluţiile necesare să mai venim cu un covor asfaltic şi pe tronsonul de aici, din intersecţie până la intersecţia drumului cu Beudiu, de unde începe cealaltă parte de modernizare. Propriu-zis, cu această investiţie, avem zona de Câmpie finalizată, cu toate legăturile de drumuri judeţene modernizate. Am recepţionat în toamnă şi partea Matei – Chiochiş, în momentul de faţă se află în licitaţie şi Beclean – Nuşeni – Chiochiş. Ne mai rămâne un mic tronson de la intersecţia Strugureni, din comuna Chiochiş până la ieşirea de pe cadastralul judeţului Bistriţa-Năsăud. Am finanţat acolo studiul de fezabilitate. E un capăt de drum care în momentul de faţă nu este modernizat, dar vom căuta soluţii pentru a moderniza şi acest tronson. Continuăm să lucrăm”, a mai precizat Moldovan.

În ceea ce privește DJ 172E, lucrările pe tronsonul de circa 14 km au fost executate de asocierea dintre SC M.I.S. – GRUP SRL Anies – lider de asociere și SC DRUMSERV SA – Târgu Mureș. Perioada de garanție este de 36 de luni (3 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here