Criterii de îndeplinit în alegerea celor mai potrivite apartamente de vânzare

403

Dintre cele mai însemnate investiții făcute de un om în decursul unei vieții, cumpărarea unei locuințe este fără doar și poate una ce presupune o atenție deosebită pentru fiecare detaliu ce o alcătuiește. Pregătirea din timp cu informațiile ce vizează întregul proces este necesară și vine ca o recomandare și din partea specialiștilor ce gestionează portalul online companiimobiliare.ro.

Este locul în care se găsesc peste 200.000 de anunțuri imobiliare, ce vizează apartamente, case și terenuri, fie de închiriat, fie de vânzare, din întreaga țară. Tot în cadrul acestei platforme, doritorii pot analiza statisticile zilnic actualizate cu prețurile pe metru pătrat util practicate în diverse orașe și cartiere din cadrul acestora. Aici doritorii găsesc și ofertele unora dintre cele mai serioase agenții imobiliare, al căror ajutor îl pot solicita pentru a face cea mai bună alegere.

Ce criterii trebuie să îndeplinească cumpărătorul în achiziționarea apartamentului?

Pentru ca nivelul de trai să fie unul pe măsură și acesta să corespundă nevoilor noului proprietar, iată care sunt criteriile de îndeplinit.

Stabilirea unei surse sigure de finanțare și a bugetului disponibil

Înainte de a stabili o sumă sau orice ține de partea financiară, este de preferat analizarea tuturor soluțiilor diponibile. Cei mai mulți au în vedere programul Prima Casă sau creditul ipotecar, când vine vorba despre sursa de finanțare cea mai potrivită. Deja în prima jumătate a anului în curs au fost înregistrate peste 280.000 tranzacții imobiliare, cu un plafon de garanții de peste 2,5 miliarde lei. Mulți aleg acest program pentru că este mult mai avantajos decât alternativele, fiind necesară achitarea unui avans de 5%, spre deosebire de creditul ipotecar, de exemplu, în cazul căruia avansul este de 15% aproximativ din suma totală de achitat.

Studierea pieței imobiliare din oraș

De multe ori se întâmplă ca, din grabă, noii proprietari să descopere ulterior semnării contractului o serie de nereguli, frumos acoperite de către vechiul proprietar, al cărui interes nu era decât să vândă. Pentru că deciziile pripite nu fac decât să își reflecte consecințele în nivelul de trai al cumpărătorului, sfatul celor de la Compari Imobiliare este de a face o analiză atentă a pieței imobiliare din orașul de interes.

Evaluarea acesteia trebuie să fie realizată atent, pentru a identifica tocmai acele anunțuri care se bazează pe sinceritate. Modul în care se prezintă acestea, complexitatea detaliilor oferite, precum și prezența unor imagini reprezentative ale spațiului de vânzare sunt aspecte ce spun multe despre calitatea apartamentului.

Se poate apela la ajutorul unui expert în domeniu pentru a avea garanția că într-adevăr alegerea făcută este cea mai rentabilă și că prețul obținut este potrivit în măsură cu starea în care se prezintă apartamentul.

În căutarea de apartamente de vanzare, cumpărătorii ar trebui să aibă în vedere vizionarea personală a spațiilor. Este unica modalitate în care pot ajunge la o concluzie într-un timp util. Astfel își pot forma o idee cu privire la accesibilitatea pe care o asigură imobilul și poziționarea acestuia față de diverse zone de interes din oraș. De asemenea, este soluția ideală pentru a afla cât este de departe stația de autobuz față de apartament sau dacă dispune de un loc de parcare corespunzător.

Dacă vor lua în considerare aceste criterii, dar și alte aspecte ce țin de alegerea corectă a apartamentului, disponibile în diverse surse din mediul online, cumpărătorii se vor bucura de o investiție pe măsură și de condițiile de trai mult dorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here