Cristina Iurişniţi sare la gâtul lui Liviu „Genunche” Pop! CIREAŞA de pe tortul aberaţiilor ministrului Educaţiei: Bacalaureatul

403

„Educaţia e gratuită conform Constituţiei. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic”, „Părinţii să nu îşi trimită copiii în şcolile nesigure!”, tipărirea unui manual de sport, schimbarea structurii Bacalaureatului prin susţinerea examenelor orale în luna februarie, sunt doar câteva din aberaţiile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, scoase în evidenţă de deputatul USR de Bistriţa-Năsăud Cristina Iurişniţi.

 

Aleasa bistriţeană, profesor de limbă franceză şi acum membru al Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, l-a luat în vizor pe ministrul Pop şi a întocmit un top al aberaţiilor sale debitate pe parcursul anului trecut.

„Devenit ministru al Educaţiei după mascarada PSD contra PSD care a dus la căderea guvernului Grindeanu, Liviu Pop îşi începe mandatul cu minciuni, erori gramaticale impardonabile unui ministru al Educaţiei, dar şi de logică, sau incoerenţă a discursului! Viziunea şi strategiile răspund flagrant unor obiective politice imediate, şi rareori unor obiective legate de creşterea calităţii actului educativ sau de nevoile actuale ale învăţământului românesc. Din păcate se continuă cu improvizaţia, ignorarea priorităţilor şi lipsa dezvoltării competenţelor elevilor şi profesorilor din sistem pentru a face faţă realmente unei societăţi tot mai competitive şi globalizante !

Care au fost priorităţile aberante din Educaţie ale ministrului Liviu Pop-cel care a dizolvat în 2012 comisia anti-plagiat pentru a-i salva pielea lui Ponta în 2017 ?”, a scris Cristina Iurişniţi pe pagina sa de Facebook.

 

Educaţia e gratuită, dar părinţii plătesc parte din costuri

Pe primul loc în topul întocmit de aleasa bistriţeană este afirmaţia ministrului potrivit căreia educaţia este gratuită, dar statul asigură o parte din gratuitate, iar părintele altă parte.

„«Educaţia e gratuită conform Constituţiei. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic!» (Gratuitatea sistemului de educaţie este consacrată în Constituţie la art. 32, fiind un drept al cetăţenilor garantat de către stat)”, a scris Iurişniţi.

În continuare, bistriţeanca a poziţionat pe locurile doi şi trei demiterea inspectorilor generali şcolari care nu erau membri ai coaliţiei de guvernământ, dar şi recomandarea adresată de ministrul Pop, părinţilor, de a nu-şi mai trimite copiii să înveţe în şcoli nesigure, evident fără a oferi o alternativă.

„Demiterea a 13 inspectori şcolari generali pe criterii politice ( aceştia fuseseră iniţial numiţi în funcţii pe baza concursului)

Recomandarea Ministrului la începutul anului şcolar : Părinţii să nu îşi trimită copiii în şcolile nesigure! Ministrul însă în loc să se preocupe de infrastructura deficitară cheltuia inutil peste 300 de mii de euro din banii publici! Pentru ce ??”, a scris Iurişniţi.

 

Copiii trebuie să facă sport, nu să citească despre sport

Tipărirea unui manual de sport pentru clasa a V-a nu a fost scăpat din vedere de Cristina Iurişniţi, care are un punct de vedere contrar ministrului Pop, aceasta susţinând ideea că, elevii au trebuie să facă sport, nu să citească despre sport.

„Pentru tipărirea manualului de sport pentru clasa a V-a în premiera naţională! Urmează încă 40 de manuale de pregătire sportivă: patinaj, tenis de masă, ski fond, nataţie, yachting, etc.

Domnule ministru, copiii noştri trebuie să facă sport nu să înveţe despre sport! Au nevoie de mişcare şi puterea exemplului, nu să stea cu nasul în cărţi despre sport!”, a scris aleasa bistriţeană.

 

Manuale universale, unice, eliminarea auxiliarelor

Ministrul Pop a fost luat în focuri şi pentru manualul universal pentru clasa a V-a, eliminarea manualelor alternative, dar şi a celor alternative.

„S-a continuat cu Manualul universal care a înlocuit 3 luni manualele netipărite la timp, denumit impropriu «compendiu» tot la clasa a V-a şi tot în premiera naţională;

Legea Editurii unice de stat şi a manualului unic! Înfiinţarea abuzivă a editurii unice „Editura didactica şi pedagogică” precum şi asumarea proiectului manualului unic de bază, contravine cu principiile democratice europene, distrugând concurenţa pe piaţa manualelor şcolare , dar şi varietatea şi calitatea acestora. Monopolul editorial e de fapt monopolul pe informaţie care ne întoarce în negura timpurilor, la vechile practici comunistoide!

INTERZICEREA manualelor auxiliare la clasă: printr-un Ordin de ministru au fost interzise toate manualele şi culegerile facultative pe care le foloseau cadrele didactice pentru aprofundare. După publicarea celebrei liste, îndelung aşteptată, matematica a rămas singura disciplina văduvită de culegeri şi alte auxiliare aprobate!”, a continuat Cristina Iurişniţi pe Facebook.

 

Cât costă educaţia unui elev în România? Fix 355 lei pe an

„Bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anul 2018 este cel mai mic din ultimii 27 de ani – subfinanţarea acestuia menţinându-se la un ruşinos procent de aproximativ 3% din PIB, sub nivelul Bulgariei.

355 RON/ an, atât valorează educaţia unui elev pentru PSD-ALDE!

Un nou val de profesori slab pregătiţi au ajuns în 2017 la catedră, mai exact 6.876 de cadre didactice care au obţinut nota 5 sau 6 la examenul de titularizare au ajuns să predea în sistemul public.

Perpetuarea abandonului şcolar : 102.011 de elevi au dispărut din sistemul educaţional în 2017, conform analizelor efectuate de Ministerul Educaţiei Naţionale. S-a constatat că: «în anul şcolar 2016 — 2017 au fost înscrişi 2.993.405 de elevi. Ştim doar că 13.471 de elevi au abandonat şcoala, 8.096 de elevi s-au retras, 22.086 de elevi au plecat în străinătate, 13.181 de elevi au fost exmatriculaţi, 21.489 de elevi nu s-au mai prezentat la şcoală, iar 437 de elevi au decedat»”, a mai punctat Iurişniţi.

 

Bacalaureatul începe în FEBRUARIE

Deputata bistriţeană a făcut observaţii şi cu privire la Bacalaureatul pe care absolvenţii clasei a XII-a îl vor susţine anul acesta, în condiţiile în care ministrul Pop a schimbat regulile aproape în timpul jocului, mai precis cu două săptămâni înainte de a debuta anul şcolar 2017-2018. Concret este vorba despre susţinerea examenelor orale în luna februarie 2018 (adică peste aproximativ o lună), în condiţiile în care elevii nu au parcurs întreaga programă de învăţământ şi, mai grav, nu au încă situaţia şcolară încheiată. Deci, din punctul de vedere al ministrului Pop, un elev de clasa a XII-a are voie să se înscrie la examenul de Bacalaureat, să susţine probele orale, cu toate că respectivul elev, în cazul în care are o situaţie slabă la învăţătură, poate avea şanse foarte mari să rămână corigent şi să nu încheie anul şcolar la timp. Deci nu poate fi numit absolvent.

„CIREAŞA de pe TORT:

Schimbarea structurii examenului de Bacalaureat – competenţele lingvistice şi digitale vor fi susţinute în iarnă, în perioada 12-22 februarie deşi programa nu poate fi parcursă integral iar situaţia şcolară nu este încheiată!”, menţionează Cristina Iurişniţi.

Liviu Pop Ministrul Educatiei

Punctul pe „i”: „Fiecare copil merită un VIITOR mai bun decât CEL PREZENT”

„Pentru a încheia într-o nota ironică, să-i urăm ministrului Liviu Pop să nu-şi mai bată capul cu vorbele, cu erorile şi greşelile în care se împiedică de vreme ce are «faptele» la purtător după cum afirmă!

Atâta timp cât un ministru al Educaţiei se adresează unor viitori absolvenţi dovedind că nu stăpâneşte logica discursului şi simplele operaţii aritmetice proiectându-i acum 17 – 18 pentru a-şi exprima opiniile despre cum arata clădirea în prima lor zi de şcoală, nu avem cum să mai credem în dictonul « speranţa moare ultima» ! Pentru ministrul Liviu «Genunche» Pop «fiecare copil merită un viitor mai bun decât cel prezent»”.

Lista aberaţiilor din Educaţie în anul de graţie 2017 depăşeşte cu mult top 10!

Interpelările USR , amendamentele şi iniţiativele legislative pe care le-am promovat în calitate de deputat, membru în Comisia de învăţământ au vizat finanţarea Programului „Şcoală după Şcoală”, reducerea abandonului şcolar, depolitizarea sistemului de învăţământ, generalizarea Educaţiei pentru sănătate în şcoli, ( stil de viaţă sănătos, educaţie nutriţională, pentru familie, pentru sănătatea sexuală şi psiho-emoţională a tinerilor) dezvoltarea şcolilor profesionale par mici picături de normalitate într-un ocean de probleme care ţin în continuare sistemul educaţional în stare de avarie!

Provocarea anului 2018 va fi cea a micilor bătălii ale bunului simţ care ar putea fi câştigate în lupta cu absurdul, incompetenţa şi deciziile exclusiv politice!”, a încheiat aleasa bistriţeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here