Deputata USR Cristina Iurișniți a anunțat că, luni, în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților s-a decis urgentarea unor legi, printre acestea numărându-se și alegerea președințiilor de consilii județene și a primarilor în două tururi de scrutin. 

Azi avem ședința solemnă consacrată celebrării zilei naționale a României, în prezența președintelui și a guvernului nou instalat și susținut și monitorizat de USR.

Pe lângă solemnitatea momentului și a discursurilor oficiale, câteva teme urgente de interes național trebuie să fie datoria morală a parlamentarilor responsabili care fac politică pentru cetățeni nu doar declarativ!„, a scris deputata bistrițeancă pe Facebook.

Potrivit acesteia, în ședința de luni a Biroului Permanent al Camerei Deputaților s-a decis urgentarea următoarelor legi : abrogarea recursului compensatoriu, Legea USR de abrogare a pensiilor speciale, alegerea președințiilor de consilii județene, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, modificarea codului fiscal și scoaterea accizei.

PSD și UDMR nu sunt de acord cu primari în două tururi!
USR se va bate în continuare pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru abrogarea recursului compensatoriu care a permis eliberarea înainte de termen a 20 de mii de infractori, printre care și multe persoane care aduc atingere asupra siguranței cetățenilor și copiilor noștri„, a precizat Iurișniți.

Totodată, aleasa bistrițeancă spune că va propune ministerului (n.n. – Ministerului Educației) și Parlamentului schimbarea statutului cadrului didactic „pentru ca ca niciun pseudo-profesor cu purtare abuzivă în privința copiilor să nu mai aibă dreptul la desfășurarea de activități didactice!„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here