Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, propune organizarea unui referendum pentru inițiativa ”Fără penali în funcții publice”. În opinia deputatului, cel mai simplu mod de organizare a referendumului este odată cu alegerile locale.

Parlamentarul bistrițean face apel la toate partidele politice să susțină organizarea referendumului în același timp cu alegerile locale.

Suntem în pandemie și oamenii nu trebuie să își asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programând referendumul în aceeași zi cu alegerile locale. Cheltuim mai puțini bani, știm deja că oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare. Cerem tuturor partidelor să lase orgoliile și să susțină organizarea simultană a localelor și a referendumului pentru „Fără Penali în Funcții Publice” la aceeași dată, în această toamnă. USR mai cere adoptarea în sesiunea parlamentară extraordinară, înainte de organizarea referendumului, a unei iniţiativei legislative – depuse încă de anul trecut – care stabileşte prin lege folosirea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. SIMPV este garanţia organizării unui proces referendar şi electoral corect. Cetăţenii au nevoie să ştie că votul lor la referendum nu este fraudat”, a declarat Cristina Iurișniți.

Potrivit USR, iniţiativa „Fără Penali în Funcţii Publice”, pentru care au semnat peste 1 milion de români, este înregistrată la Camera Deputaţilor din luna mai 2019, după ce a primit undă verde de la Curtea Constituţională, dar a fost blocată sistematic.

”Încă un pas și scăpăm de penali din funcții publice! Referendumul pentru Fără Penali în Funcții Publice TREBUIE să aibă loc în aceeași zi cu alegerile locale, pe 27 septembrie”, a mai adăugat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here