Cristina Iurișniți: Primul infractor al țării este disperat! Inițiativa USR, blocată

110

Deputatul USR Cristina Iurișniți spune că România conduce UE, dar nu aplică regulile europene, în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană pentru a obţine anularea raportului OLAF ce constată fraude cu fonduri europene în dosarul Tel Drum.   

Cristina Iurișniți este revoltată pentru faptul că inițiativa USR #FaraPenali, pentru care au semnat un milion de români, este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaților și nu a fost trimisă la Curtea Constituțională. Asta, deși în iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluția care susține mesajul inițiativei USR. 

În iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care susține întru totul mesajul inițiativei noastre: “persoanele condamnate definitiv pentru corupție ar trebui să își piardă dreptul de a candida la alegeri pentru o perioadă proporțională cu gravitatea infracțiunii”. Instituțiile UE gândesc ca noi, iar noi, cei 1 milion de semnatari ai inițiativei, precum și marea majoritate a românilor, gândim european! Au trecut nu mai puțin de 73 de zile de când #FaraPenali este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaților. Inițiativa noastră nu a ajuns la Curtea Constituțională a României sub pretextul că angajații Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. În aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare!„, spune Cristina Iurișniți. 

Potrivit acesteia, Liviu Dragnea, care este disperat să scape de acuzațiile care i se aduc în dosarul Tel Drum și dă în judecată Comisia Europeană, vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei Fără Penali în funcții publice. 

Primul infractor al țării este disperat, se gândește la amnistie și grațiere și dă în judecată Comisia Europeană ca să scape de acuzația de deturnare a 21 de milioane de euro, acum când România a preluat președinției Consiliului UE, și vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei Fără Penali în funcții publice„, a spus Iurișniți.

1 COMENTARIU

 1. Sa VA FIE RUSINE !
  1/. Pentru deschiderea festivitatii organizate cu ocazia Comisiei Europene la Bucuresti, FOARTE FRUMOS CA s-a cantat Imnul Romaniei , dar va intreb , de ce nu s-a cantat si Imnul Europei , ptr ca vrem sa facem parte din aceasta UE si noi nu stim sa respectam nici cel mai mic simbol european ?!
  Sa va fie rusine !
  2/. Este foarte bine ca avem o opozitie ferma, care nu-i lasa pe cei de la butoane sa faca abuzuri, dar stau si va intreb, mai ales pe aceasta gasca de neciopliti de hastaguri ( in frunte cu dezmatzatul de Ciolos, care era imbracat de parca atunci a iesit de sub un tomberon sau viaduct …) , care s-au adunat ca bos.chetarii in frig, si au inceput sa urle si sa zbiere ca descreieratii exact cand au venit delegatiile straine din UE la Bucuresti, sa vada aia cat suntem noi un popor de dezbinat si de neguvernabil . Maaa…. Sunteti sau nu betegi la capatzana ?!
  Sa va fie rusine, ca ori ati fost niste pr.osti care v-ati lasat manati din ” spate “ ca vaca … de cineva anume, ori nu sunteti normali la capatzana daca ati facut-o intentionat !
  Maaa… tocmai acolo si atunci trebuia sa faceti asta ? Ce credeti ca acuma gata, vin “aia “ , dau jos guvernul actual si va pun pe voi la butoane ? Maaaa… neme.rnicilor, habar n-aveti voi ce deservicii faceti Romaniei prin astfel de manifestari nar.oade !!! ( … Stati linistiti , ca nu sunt din gasca PSD-ALDE , dar ma uit la voi si constat cata prostie si narozie exista in voi ) .
  3/. Este foarte bine ca domnul presedinte Johannis doreste sa faca “Romania lucrului bine facut “… dar cosntat cu amaraciune ca :
  – Prin atitudinea domniei sale, NU ESTE PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR ci doar al celor din opozitie , pe moment ce declarativ, pe fata a spus la TV … ca “ uzeaza de toate mijloacele posibile ,prin care sa blocheze, sa franeze si sa intarzie luarea unor decizii importante la solicitarile oficiale ale celor din actuala guvernare, astfel incat sa “bage batzul “ cu orice pretz prin gardul PSD-ALDE ca sa-i haraie si sa-i franeze in punerea in executare al Programului de guvernare pe care il au in aceasta legislatura ;
  – Pe fata a declarat ca doreste “Guvernul domniei sale “si nicidecum pe cel al celor care au castigat legal alegerile , uitand ca de fapt este presedinte intretii natiuni totusi si nu doar al celor care l-au lansat la putere ;
  – Cu orice pretz, prin toate actiunile pe care le intreprinde la adresa Guvernului roman, profita de aceasta Comisie Europeana la Bucuresti, sare la gatul lor si spera sa nu fie suspendat din functie , creznad ca acuma aceasta Comisie a venit la Bucuresti si-i vor pune la putere pe cei din opozitie .
  La fel, doresc sa-l intreb pe domnul presedinte ce inseamna aceasta atitudine belicoasa si de ce nu arata ca suntem cu adevarat o tzara care nu vom fi o “ problema “ petru UE ?!
  4/. Vreau sa-l intreb pe domnul Dragnea, ce a insemnat atitudinea dumnealui prin lipsa de la unul dintre cele mai importante evenimente pentru Romania ? Una era daca-l calca “ vaca, trenul, masina… sau avionul “” si era imobilizat la pat sau in vre-un spital… si alta este cand se proecupa mai mult de interesele proprii decat de cele ale Romaniei, ca este totusi al 3-lea om in stat si nu “ Iordache “ reprezinta camera deputatilor !
  Domnule, pana acuma n-am crezut ca cei din opozitie urla si zbiara in strada “pe bune “ la adresa dumitale, dar mi-am schimbat total parerea si incep sa le drau dreptate .
  Sa-ti fie rusine stimate domn , pentru atitudinea dumitale “ na.roada “!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here