Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, susține că pe raza localității Dumitra există un caz de poluare a râului Rosua, motiv pentru care a decis să sesizeze autoritățile abilitate să ia măsuri.

De parcă locuitorii din Dumitra nu se confruntau cu suficiente probleme de mediu, acum începem să vedem și „realizările” PNDL. Organizația locală USR ne-a semnalat că, din țevile recent instalate în urma unui proiect de extindere a rețelei de canalizare, se scurg ape menajere direct în râul Rosua, afluent al râului Șieu”, a scris deputatul Cristina Iurișniți pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Deputatul mai afirmă că a sesizat organismele cu atribuții de control în domeniul mediului. De asemenea, sesizări au fost făcute și către ”cei direct responsabili, SC AQUABIS SA, aflat în subordinea Consiliului Județean”, mai spune parlamentarul bistrițean, care afirmă că așteaptă o poziție oficială cu privire la cele semnalate.

Așteptăm o reacție cât mai promptă a autorităților! Cursul râului fusese deja afectat de poluare în urma deversării levigatului de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu. Peisajul este dezolant și periculos pentru sănătatea umană! Vom urmări în perioada următoare problemele de mediu din Bistrița Năsăud și ne bazăm și pe implicarea cetățenilor în acest sens”, a mai adăugat Iurișniți, care mai completează că ”peste 150 de milioane euro au venit prin PNDL II în Bistrița-Năsăud sub guvernele PSD, în perioada 2017-2020”.

1 COMENTARIU

  1. Acest peisaj doamna deputat este omniprezent in tot judetul BN. Dar mai pe scurt va rog sa mergeti sa vedeti cum arata ocolul Primariei unde sunt cazati cainii comunitari. Sa vedeti acolo ce punct infect este pe malul raului si ce minuni se mai gasesc. De nedescris ca in India !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here