Deputatul USR Cristina Iurișniți atrage atenția asupra nerespectării normelor legale privind siguranța publică în județul Bistrița-Năsăud de către unii politicieni aflați în goana după capital politic. Concret, aleasa bistrițeancă arată cu degetul spre deputatul social-democrat Daniel Suciu și primarul comunei Rodna, Valentin Grapini (PSD).

În această perioadă de criză sanitară, unii politicieni în goană după capital politic cu orice risc, pun în pericol sănătatea cetățenilor din comunități întregi. Așa s-a întâmplat și în localitățile Rodna și Sângeorz Bai, când la inițiativa unor marcanți lideri PSD, inclusiv de la nivel local, au fost folosite substanțe neconforme pentru o așa-zisă dezinfecție, în contextul epidemiei de coronavirus! Și nu doar substanța, un biocid de uz veterinar, a fost neconformă ci și utilajul,  un tun de zăpadă care a fost folosit  pentru împrăștierea, atenție!, în atmosferă, a substanței respective„, spune Cristina Iurișniți.

Deputata USR mai precizează că, toate aceste încălcări flagrante ale oricăror reglementări sanitare și de protecție a sănătății publice poate nu ar fi fost prea repede cunoscute și aduse la cunoștința opiniei publice, dacă nu ar fi efectuat un demers expres, pe data de 27 aprilie, în urma căruia a sesizat Direcția de Sănătate publică și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, care au dispus un control asupra celor petrecute în cele două localități.

Potrivit indicațiilor de utilizare – punctul X din aviz – al biocidului împrăștiat în atmosferă cu un tun de zăpadă artificială (!) închiriat de la Primăria Rodna, într-o acțiune în care și deputatul PSD Daniel Suciu este parte, această substanță se poate utiliza numai pentru dezinfectarea adăposturilor de animale și a altor spații destinate uzului veterinar. Este o substanță ce se aplică pe suprafețe, iar procedura trebuie să urmeze o curățire anterioară precum și o clătire ulterioară aplicării. Noroc cu ploaia care a urmat la scurt timp după această acțiune nesăbuită, căci altminteri distinșii „epidemiologi” de conjunctură, în goana lor disperată după imagine publică, nu s-au deranjat sub nicio formă nici cu respectarea unor astfel de proceduri, care să le mai răpească din timpul lor prețios, odată acțiunea încheiată…

Potrivit răspunsului public al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în urma sesizărilor făcute prin Biroul parlamentar, s-a deschis deja o anchetă, urmând a se aplica sancțiunile cuvenite conform legislației în vigoare, pentru utilizarea unui produs veterinar fără respectarea normelor legale de siguranță sanitară.
Cei care au fost găsiți vinovați, de la distribuitor până la cei care au contractat aceste substanțe nocive pentru sănătatea publică, trebuie să plătească! Solicităm aplicarea măsurilor legale care se impun conform legislației în vigoare„, a mai arătat Iurișniți.

3 COMENTARII

  1. In mod normal si legal, ar trebui cercetati penal, toti ” diaspo-virusatii ” astia care au venit din strainatate contaminati si raspandind virusul ptr ca nu au respectat regulile instituite, au ” ucis din culpa lor ” pe toti cei care i-au contaminat si au murit … si care ar fi trait, daca astia n-ar fi venit in tzara si s-ar fi tratat mai intai acolo pe unde au muncit . Este foarte clara infractiunea de ” ucidere din culpa ” ! De ce nu se autosesizeaza si nu cerceteaza nimeni acest aspect ?

  2. Bine ar fi … NU IERTATI DE AMENZI … ci toate amenzile sa fie reduse cu 10% , de exemplu daca a primit cineva amenda 2.000 de lei ( cum sunt amenzile stabilite ) sa plateasca doar 200 ( adica 2 milioane de lei vechi ) ca este suficient raportat la ce pensii si salarii au oamenii . [200 / 2000 = 0,1 adica 1/10 sau 10% ] .
    Daca se dispoune anularea amenzilor, alta data, cu alta ocazie, fitzi siguri ca nu va mai respecta nimeni nici o restrictie si precedentul va crea mari probleme sistemului de ordine publica .

  3. Ar trebui cercetaţi penal ,bineînţeles domnul Suciu ,dar pe cine a găsit doamna Andriţoiu de la DSP de vină ????? pe nimeni .De ce??? pentru că are vocaţia scrisului ,chiar ea a expus că are vocaţia aceasta într-un interviu de tot CIRCUL ,,de râd şi curcile” că ar putea scrie romane cu şefii de la ISU ŞI POLIŢIE ,deci : cine să-i facă dosar penal lui Suciu ? cine să sesizeze ,romanciera ? cine să-l cerceteze pe Suciu??? SICE de la Poliţie????voi nu aţi văzut pe cine are şef SICE ? INCONPETENŢII nu au ce mai căuta nici în instituţii publice .
    În ţara asta a lui PAPURĂ ÎMPĂRAT , vreau să fac o precizare că tot am vorbit de poliţie , cu excepţia oamenilor cinstiţi care respectă toate legile şi muncesc până pică-n cap ,vreau să precizez că dacă nu ar exista serviciile astea SAS,BCCO,Europol,Interpol ,ar fi vai de noi , infractorii atât din mediile private ,mă refer la patroni şi şefi puşi pe pile politice cât şi directorii din instituţii publice ,incopentenţi puşi tot politic (protejaţi de parchet şi poliţie)ar face chiar ce le trece prin cap. Aşa se gândesc că poate le fac vizite inopinate mascaţii şi stau locului ,haaaaaa, până într-o zi în care chiar o să fie curioşi domnii de mai sus şi o să vină-n vizită .Eu unul de abia aştept şi ca mine sunt cu sutele.Luaţii şi pe procurori,nu o să veniţi degeaba,luaţi ambele dube ,una nu o să vă ajungă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here