Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că partidul din care face parte îi suspectează pe cei din PSD și PNL de ”blat pe față” în privința pensiilor speciale. Deputatul a explicat că motivul care stă la baza unei astfel de declarații este acela că ”PSD s-a opus la tot ce a însemnat aducerea în dezbatere și adoptare în plen a unui proiect viabil și constituțional, iar PNL a tăcut”.

Marți a fost vot în Parlament după nenumărate dezbateri și un adevărat circ politic. Un joc și un blat absolut condamnabil între PSD și PNL. Este cazul să reamintesc încă o dată că nu putem pune la îndoială aceste jocuri sub masă, în spatele ușilor închise. Amendamentul depus de USR prin care se plafonau pensiile militarilor și pensiile magistraților nu a fost acceptat, nici măcar nu a fost adus în discuție. În Comisia de Muncă a fost respins. (…) Se știa clar că în formatul actual legea va fi contestată, lucru care s-a și întâmplat. (…) Noi am propus amendamentul constituțional de plafonare a pensiilor militarilor și magistraților, așa cum am spus, dar având în vedere că nu a fost luat în calcul și ținând cont că PSD s-a opus la tot ce a însemnat aducerea în dezbatere și adoptare în plen a unui proiect viabil, constituțional, iar PNL a tăcut, îi suspectăm de blat pe față în privința pensiilor speciale. Privilegiile se pare că vor continua cu acceptul celor două mari partide istorice – PNL și PSD”, a declarat Iurișniți.

Deputatul a mai spus că USR a depus, încă din anul 2017, două legi în Parlament referitoare la pensiile speciale. ”USR a fost primul partid politic care a adus pe agenda publică acest subiect. Dacă nu era USR, nu cred că PSD și PNL se băteau cu pumnul în piept astăzi spunând ‘noi am tăiat pensiile speciale’”, a mai completat Cristina Iurișniți.

Reamintim că marți, 28 ianuarie, Camera Deputaților a adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor. Legea a fost atacată la Curtea Constituțională.

2 COMENTARII

  1. Doamna, aproape de zero barat la Bistrita.
    Mai lăsați acuzatiile si uitati va in ograda voastra, nu stiti care sunteti mai tari si tot o cearta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here