Deputatul USR Cristina Iurișniți critică dur votul dat, miercuri, în Parlamentul României pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului a fostului europarlamentar ALDE Renate Weber, dar și cel pentru numirea lui Marian Neacșu (Pro România) în funcția de vicepreședinte ANRE. Aleasa bistrițeancă spune că „trocul politic este mai presus de principii și de interesul românilor „.

Criticile sunt adresate în primul rând parlamentarilor majorității PSD -ALDE, dar și celor care fac parte din Pro România, partidul condus de Victor Ponta, care a sprijinit numirea Renatei Weber în funcția de Avocat al Poporului. Pro România a susținut numirea Renatei Weber, după ce i s-a promis susținerea pentru funcția de vicepreședinte ANRE a lui Marian Neacșu.

Prin votul majorității coagulate în jurul PSD-ALDE, Renate Weber, până mai ieri europarlamentar și membru ALDE, ajunge în funcția de Avocatul Poporului.

Votul de astăzi (n. r. – miercuri, 26 iunie) dovedește că trocul politic este mai presus de principii și de interesul românilor și că Pro România, partid care încearcă să se prezinte publicului ca fiind în opoziție cu PSD, a revenit la matcă și a tranzacționat o funcție esențială pentru bunul mers al democrației pentru beneficiile personale și de partid pe care le conferă funcția de vicepreședinte al ANRE obținută pentru Marian Neacșu„, spune Cristina Iurișniți.

Deputata bistrițeancă subliniază faptul că parlamentarii PSD – ALDE și Pro România au preferat un politruc în detrimentul unui profesionist precum Peter Eckstein Kovacs.

PSD și ALDE, alături de partenerii lor conjuncturali, au ales un politruc rămas fără slujbă la Bruxelles în dauna unui om integru, profesionist și cu anvergură morală, cum este Peter Eckstein Kovacs.

Românii vor avea un Avocatul Poporului care simpatizează cu penalii și cu propaganda rusească. Vor avea, în continuare, un Avocatul Poporului care numai al poporului nu este„, precizează Cristina Iurișniți.

2 COMENTARII

  1. Doamna draga… si dumneata esti tot cam asa… tot din aceiasi categorie, ca de aia va duceti si faceti politica , fiind singura si ultima solutie pe care o aveti pana la pensie.
    Problema este ca ne-am cam saturat de ” dascali ” in functii politice … si care, nu au calificare sa faca acest lucru . Toti politrucii care l-ati urmat pe Ceausescu, ati distrus invatzamantul romanesc si l-ati pus pe chituci. Ati umplut tzara asta de ” bobor cu tzidule ” dobandite la ” pune x-ul ” … intr-o inflatie de diplome de nedescris, cu toate facultatile voastre particulare si desfiintzand scolile de meserii, le-ati bagat in cap tinerilor nostrii, ca TOATA LUMEA TREBUIE SA AIBA DIPLOME DE LICENTZE SI DOCTORAT… ASTFEL INCAT NIMENI NU MAI VREA SA MUNCEASCA ACTIVITATILE BRUTE, la care se pricep si de care societatea are nevoie , le-ati bagat in cap ideia de castiguri a la EUROPA… si le-ati dat aceste diplome facute pe banii publici, sa plece in strainatate, sa presteze munca si activitati utile strainilor…
    Azi… maine… vom ramane complet fara doctorii si asistentele medicale din sanatate, degeaba le-ati marit salariile… ca niciodata nu le vom rasplati munca precum in aceasta (M) … UE … ( pe care am luat-o cu ” intrarea in ea ” ) …
    Bine facea Ceausescu, atunci cand diplomele de studii, nu erau eliberate decat numai dupa parcurgerea unui stagiu minim stabilit in care absolventii trebuiau sa ” slujeasca statul roman ” si abia dupa 5-10 ani de zile de munca la stat , sa primeasca diplomele si sa plece in strainatate daca doresc si daca au loc ” acolo ” …
    Nu va mai tot ” varcoliti ” ca ramele pe beton… ca degeaba o faceti ! Mergeti inapoi la ” invatzamant ” acolo unde va este calificarea si lasati politica in seama celor care se pricep si care au calificari in acest domeniu , ca de aia merge tzara din prost in mai prost si tot mai prost !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here