Deputatul USR Cristina Iurișniți se arată revoltată pentru faptul că, pentru a nu vota vacantarea mandatului deputatului PSD (ex PMP) Octavian Goga, social-democrații au preferat să suspende ședința Camerei Deputaților. 

PSD face orice pentru a-și apăra condamnații penali! Astăzi, pentru a nu vacanta locul de deputat al condamnatului definitiv Octavian Goga, social-democrații au preferat să suspende ședința de vot final a Camerei Deputaților„, a scris deputata bistrițeancă pe contul său de Facebook.

Potrivit acesteia, conducerea Camerei Deputaților a încercat să modifice ordinea de zi a ședinței, iar până la final au decis să nu asigure cvorumul necesar pentru validarea deciziei.

În prima fază, au încercat să modifice abuziv ordinea de zi a ședinței. Când această strategie a eșuat, cei peste 100 de deputați PSD prezenți la ședință și-au scos cartele de vot pentru a suspenda ședința, chiar dacă pe ordinea de zi figurau și alte proiecte de lege importante.

Prin refuzul repetat de a vacanta locul de deputat al lui Octavian Goga, PSD ignoră o decizie definitivă a instanței, dar și voința a peste 1 milion de români care au semnat pentru inițiativa «Fără penali în funcții publice», astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai aibă acces la funcții de decizie în statul român„, a mai notat Cristina Iurișniți.

Pe 24 septembrie 2018, deputatul Octavian Goga a fost condamnat defintiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și sustragere de la prelevare de probe biologice. În acest context, PMP a solicitat Parlamentului încă din octombrie a anului trecut să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga.

Condamnat definitiv în septembrie 2018 la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, deputatul PSD și-a exercitat, practic, mandatul fără drept mai bine de un an. În acest interval, Octavian Goga, trecut la PSD după ce a fost ales pe lista PMP, a votat de peste 1.100 de ori. Inclusiv pentru bugetul de stat pe 2019 și pentru noua lege a pensiilor, dar și pentru modificările neconstituționale aduse Codurilor penale. Condamnații definitiv nu au ce căuta în Parlamentul României să facă și să voteze legi!„, a arătat Cristina Iurișniți.

În acest context, deputata USR de Bistrița-Năsăud susține că votul de joi de la moțiunea de cenzură „este primul pas spre declanșarea alegerilor anticipate și reconstrucția României!„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here