Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a reacționat dur după inundațiile înregistrate în localitatea Rodna și acuză autoritățile că nu ar fi intervenit în sprijinul tuturor cetățenilor, motiv pentru care parlamentarul a solicitat prefectului Stelian Dolha o situație detaliată cu privire la modul cum s-a acționat pe parcursul intervențiilor din Rodna. Totodată, deputatul a anunțat că filiala Rodna a USR Bistrița-Năsăud a demarat o campanie strângere de fonduri pentru persoanele afectate de fenomenele meteorologice.

”În calitate de deputat de Bistriţa-Năsăud, în temeiul Regulamentului din 7 martie 2019 privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, am solicitat prefectului Stelian Dolha informaţii privind:

  • Măsurile care s-au luat de către Instituţia Prefectului pentru evaluarea prejudiciilor, pentru acordarea de despăgubiri celor afectaţi şi precizări clare dacă s-au alocat sau urmează să se aloce bani din Fondul de Urgenţă al Guvernului.
  • Pe raza localităţii Rodna nu s-a acordat sprijin cetăţenilor afectaţi de inundaţii de pe strada Măgurii şi din zona vechii uzine. Pe strada Măgurii, autorităţile locale au luat decizia de a inunda curţile oamenilor pentru a evita o supraîncărcare pe cursul râului”, a precizat deputatul Cristina Iurișniți.

Sursa citată afirmă că a mai solicitat prefectului județului Bistrișa-Năsăud, Stelian Dolha, să i se transmită și un raport de evaluare a cauzelor şi efectelor inundaţiilor.

Imediat după producerea inundaţiilor, filiala din Rodna a Uniunii Salvaţi România, împreună cu Asociaţia „Iubirea pentru om” din oraşul Sângeorz-Băi, au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate din localitate.

”Astfel, persoanele sau societăţile interesate să doneze bani pentru locuitorii aflaţi în dificultate din cauza pagubelor produse de revărsarea apelor pot face acest lucru în contul bancar al Asociaţiei „Iubirea pentru om”; IBAN: RO75 BTRL RONC RT03 9845 5101, deschis la Banca Transilvania”, a mai anunțat deputatu.

Reamintim că localitatea Rodna a fost cea mai afectată de fenomenele meteorologice. Mai multe drumuri, case, terenuri agricole au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele zille și zeci de persoane, printre care și copii, au fost evacuate. Valoarea pagubelor materiale este încă în curs de evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here