Reabilitarea din bordură în bordură a 37 de stăzi din oraș, începerea lucrărilor de modernizare a străzii Tărpiului, anveloparea termică a 17 blocuri de locuințe, rezolvarea problemei privind sistemul de canalizare de pe strada Mihai Viteazul, sunt doar câteva dintre proiectele care vor fi implementare la Bistrița în acest an.

”Avem buget – începem lucrul! Primăria Bistrița are anul acesta un buget axat pe dezvoltare.
Prin acest buget se asigură cofinanțarea proiectelor pentru cei peste 120 de milioane de euro atrași din fonduri europene, fonduri guvernamentale, dar și finanțarea altor proiecte necesare comunității noastre”
, a anunțat viceprimarul municipiului, Cristian Niculae, care a prezentat și câteva dintre investițiile programate pentru acest an.

”În scurt timp începem asfaltarea pe primele 37 de străzi din cele 50 promise în acest an. Dăm drumul la licitația ce va desemna constructorul care va realiza canalizarea pentru ape pluviale pe strada Mihai Viteazul, pentru a elimina problema acumulării de apă pe stradă, în curțile și beciurile caselor în cazul precipitațiilor abundente. Anvelopăm încă 17 blocuri de locuințe prin fonduri europene și cu co-finanțare de la bugetul local. Continuăm munca pe șantierele de reabilitare a celor 7 școli și 2 grădinițe. Am prevăzut buget pentru demararea lucrărilor pe strada Tărpiului, dăm drumul la licitație pentru desemnarea constructorului și în acest proiect. Asfaltăm parcarea si aleile dintre blocurile sociale și ANL din Subcetate. Modernizăm și semaforizăm trecerea la nivel cu calea ferată pe Lucian Blaga, pentru a fluidiza traficul în zona de sus a orașului. Dăm drumul la licitația pentru studiu de fezabilitate urmat de proiectare și execuție la repararea porțiunii de drum surupate de pe Valea Jelnei”, a mai completat viceprimarul.

Bugetul Primăriei Bistrița pe anul 2020 a fost adoptat în ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 13 februarie. În cifre, acesta se prezintă astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here