Nu trece zi fără ca guvernanţii noştri să nu acţioneze în total dezacord cu interesul general. Am asistat, săptămâna trecută, la jocul jenant concretizat în interesului financiar şi  cel politic, de dezinformare a cetăţenilor, pe care PSD-ul, care se visează partidul stat, îl promovează.

După cum ştim, deţinătorul absolut al suveranităţii este poporul care, în urma alegerilor, deleagă puterea reprezentanţilor săi, legitimându-i cu puterea de a conduce. Astfel, conducătorii instituţiilor guvernante adoptă norme general-obligatorii, în vederea asigurării ordinii juridice, norme care trebuie respectate de către toţi cetăţenii acestei ţări, în caz contrar, intervenind forţa de coerciţie a statului. Dar pentru că aceste norme să fie respectate, ele trebuie să fie cunoscute. Aşadar, statul trebuie să permită accesul cetăţenilor pentru cunoaşterea legilor care trebuie respectate.

Ce doresc reprezentanţii PSD? Exact opusul, ca cetăţenii să vadă doar ”umbrele” din peşteră , să fie ghidaţi doar după ceea ce PSD-ul doreşte să fie cunoscut la nivelul opiniei publice, tocmai pentru a putea dezinforma şi a beneficia de o masă de manevră care să le asigure cât mai multe voturi. In acest sens, parlamentarii PSD au fost singurii care s-au opus ca Partea I a Monitorului Oficial, în care se publică actele normative care trebuie să fie cunoscute de către toţi cetăţenii, să poată fi vizualizată în regim de gratuitate. Motivul? In primul rând interesul financiar al instituţiei, iar în al doilea rând, imposibilitatea cetăţeanului de rând de a cunoaşte adevărul, legea pe care însă este obligat s-o respecte.

Mă întreb, nu vorbim oare despre o dublă impozitare a cetăţeanului? În primul rând, cetăţenii ne plătesc pe noi, parlamentarii, să le reprezentăm interesele, să “dăm” legi pentru a asigura ordinea socială. Aşadar, nu numai că ne plătesc pe noi pentru a le reprezenta interesele,  dar trebuie să plătească şi a putea cunoaşte ceea ce legea îi obligă să respecte.

În fapt, nu este un mister de ce PSD-ul doreşte ca cetăţenii să nu cunoască legea. Astfel, este mai uşor de comunicat cetăţenilor ceea ce doreşti să audă, să nu informezi cu privire la măsurile care contravin interesului naţional.  În felul acesta, domnul prim-ministru, Victor Viorel Ponta poate informa că banii din acciză merg către autostrăzi, iar la final domnişoara proaspăt-uns ministru al Finanţelor, să ne informeze că banii din acciză merg către salarii şi pensii, altfel România având o mare problema cu plata acestora.

Realitatea este că suntem guvernaţi de oameni pentru care minciuna reprezintă politică de stat, oameni care nu au gestionat nici măcar o mică afacere, dar au pretenţia uriaşa de a guverna o ţară aflată în degringoladă. Care este riscul ca această ţară neguvernată să plătească pentru ignoranţa guvernanţilor săi? Probabil unul la fel de mare precum dezinteresul  liderilor PSD în ceea ce priveşte o guvernare în acord cu interesul naţional.

 

Senator Daniel Cristian Florian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here