Trei societăţi şi-au adjudecat contractele de reabilitare a blocurilor din municipiul Bistriţa. Licitaţia organizată de Primăria Bistriţa a ajuns la TCI Contractor, INST-Nistor şi Avril. Cea mai consistentă ofertă a mers la unul dintre favoriţii lucrărilor bistriţene, TCI Contractor. Ofertele sunt de 1,3 milioane, 0,4 milioane şi respectiv 0,5 miloane de lei. Valoarea totală a lucrărilor este de 2,3 milioane cu 0,6 milioane mai puţin faţă de estimările lui Ovidiu Creţu şi a subordonaţilor săi.

 

Ce se vrea cu proiectul de reabilitare

“Obiectul contractului îl reprezintă executarea de lucrări aferente proiectului ,,îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 1,, pentru obiectivele de investiţii: 1.1“REABILITAREA TERMICĂ A BLOCULUI DE LOCUINŢE DIN MUNICIPIUL BISTRIŢA, STR. CALEA MOLDOVEI NR.1, BLOC 1” 1.2“REABILITAREA TERMICĂ A BLOCULUI DE LOCUINŢE DIN MUNICIPIUL BISTRIŢA, STR. ANDREI MUREŞANU NR. 10, BLOC 10” 1.3 “REABILITAREA TERMICĂ A BLOCULUI DE LOCUINŢE DIN MUNICIPIUL BISTRIŢA, STR. DECEBAL NR. 26 ŞI STR. LALELELOR NR. 11” presupune următoarele faze de lucrări: a) izolarea termică a părţii opace a faţadelor; b) înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă (partea vitrată); tâmplăria trebuie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisirea controlată a spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele de anvelopă; c) închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplarie termoizolanta, inclusiv izolarea termica a parapetilor; d) termo-hidroizolarea acoperisului tip terasa, respectiv izolarea termica a planseului peste ultimul nivel în cazul existentei sarpantei; e) termoizolare planseu peste subsol neîncalzit la partea inferioara cu polistiren expandat – daca este cazul. Valoarea estimata a lucrarilor: 2.903.807,25 lei, fara TVA, din care valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute de 83.832,36 lei; respectiv 655.072,92 euro la cursul BNR de 4,4328 lei/euro din data de 06.11.2013; din care: obiectivul de investitii 1.1 = 1.659.176,79 lei, fără TVA; din care valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute este de 48.015,68 lei, reprezentând procent 3% din valoarea calculata conform HGR 28/2008 (fara valoarea alocata pentru organizarea de şantier); obiectivul de investiţii 1.2 = 535.613,88 lei, fara TVA; din care valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute este de 15.418,03 lei,reprezentând procent 3% din valoarea calculata conform HGR 28/2008 (fara valoarea alocata pentru organizarea de şantier); obiectivul de investiţii 1.3 = 709.016,58 lei, fara TVA; din care valoarea aferenta procentului de cheltuieli diverse si neprevazute este de 20.398,65 lei,reprezentand procent 3% din valoarea calculata conform HGR 28/2008 (fara valoarea alocata pentru organizarea de santier); Valoarea estimata fara diverse si neprevazute este de: obiectivul de investitii 1.1 = 1.611.161,11 lei; obiectivul de investitii 1.2 = 520.195,85 lei; obiectivul de investitii 1.3 = 688.617,93 lei”, se arată în caietul de sarcini.

 

TCI Contractor General nu e străină de Primăria Bistriţa

Pe lista firmelor care s-au înscris la licitaţia pentru construcţia blocurilor sociale avem o firmă care nu este străine de lucrările licitate în anii trecuţi de Primăria Bistriţa.

Astfel regăsim pe listă SC TCI Contractor General din Cluj Napoca, firmă care în 2009 şi-a adjudecat lucrările de execuţie pentru blocurile sociale nr. 8 şi 9 din Viişoara, la acea vreme valoarea contractului fiind de 3.850.000 lei.

Aceeaşi firmă a câştigat şi licitaţia pentru execuţia lucrărilor din cadrul proiectului Regenerarea urbană a municipiului Bistriţa, Axa 1,2,3. În acest caz SC TCI Contractor General apare ca lider de asociere împreună cu SC Iasicon SA, deţinută de afaceristul ieşean Titel Sinescu, cunoscut ca un apropiat al PSD şi bun prieten cu primarul social-democrat al municipiului Iaşi, Gheorghe Nechita, SC Drum Construct SRL, SC Ianus SRL şi SC Elenmarc Impex SRL.

La această licitaţie, SC TCI Contractor General SA face cunoscut că are două firme căreia le va subcontracta lucrări, fiind vorba mai precis de SC Ianus SRL, din Zalău, şi SC Proinstal 302G SRL din Bistriţa. Ambele firme care figurează acum drept subcontractante au participat alături de TCI Contractor General şi anul trecut, după cum am menţionat mai sus la licitaţia pentru execuţia lucrărilor din cadrul proiectului Regenerarea urbană a municipiului Bistriţa, Axa 1,2,3.

 

Cine deţine celelalte firme?

SC Inst Nistor SRL aparţine omului de afaceri bistriţean Iacob Nistor. Firma a câştigat o serie de licitaţii prin judeţ, însă nu se numără printre favoritele municipalităţii, cel puţin deocamdată. Firma Avril este deţinută de Ioan Savu şi Ana Savu.

 

Licitaţie împărţită în două loturi

Lucrările de execuţie din cadrul proiectului finanţat prin POR – „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe Bistriţa 2” – au fost estimate la 13.984.451,57 lei, contractul fiind împărţit în două loturi. Astfel pentru primul lot în care sunt cuprinse şase blocuri de locuinţe cu 622 de apartamente, valoarea lucrărilor de reabilitare termică este estimată la 7.371.789,35 lei, iar pentru cel de-al doilea lot estimarea ajunge la 6.612.662,22 lei, aici fiind incluse nouă blocuri cu 425 de apartamente. Trebuie să precizăm că sumele nu cuprind TVA.

Pentru Bistriţa 2 este vorba despre blocuri de pe str. Năsăudului, 1 Decembrie, Octavian Goga, Andrei Mureşanu, Axente Sever, Gh. Pop de Băseşti, Mărăşeşti şi Bulevardul Independenţei.

După atribuirea contractului, în cazul ambelor loturi de blocuri, vor trebui executate lucrări de izolarea termică a părţii opace a faţadelor, să fie înlocuită tâmplăria exterioară existentă, inclusiv cea aferentă accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă (partea vitrată), iar tâmplăria trebuie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisirea controlată a spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele de anvelopă. De asemenea se prevăd lucrări de închidere a balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor; termo-hidroizolarea acoperişului tip terasă, respectiv izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existentei şarpantei; termoizolare planşeu peste subsol neîncălzit la partea inferioara cu polistiren expandat, dacă este cazul.

bloc 1 bistrita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.