Creţu nu se lasă şi îi dă înainte cu Centrul Intermodal! Proiectul este contestat de PNL

180

Primăria Bistriţa este dispusă cheltuiască aproximativ 65.000 de euro pentru achiziţionarea unor suprafeţe de teren care aparţin CFR. Motivul care stă la baza acestei tranzacţii este Centrul Intermodal de Transport Public, care va lega strada Gării de Tărpiului şi Industriei din municipiul Bistriţa, proiect care, potrivit municipalităţii este estimat la circa 8 milioane de euro şi care va fi realizat din fonduri europene.


Municipalitatea bistriţeană condusă de primarul social-democrat Ovidiu Creţu, este pe cale să achiziţioneze în peste 1.300 metri pătraţi de teren de la CFR, pentru care este dispusă să plătească 292.200 lei, adică aproximativ 65.000 de euro (46 euro/m.p.; 4.600 euro/ar)
De respectiva suprafaţă are nevoie pentru a construi o autogară imensă, care va lua forma unei pasarele ce se va întinde pe o suprafaţă de 3.926,766 metri pătraţi şi va fi un punct ce va lega partea nordică cu cea sudică a oraşului, peste calea ferată. Despre proiectul care vizează realizarea unui Centrul Intermodal de Transport Public, primarul Ovidiu Creţu vorbeşte de prin anul 2010. Timp de aproape 7 ani, municipalitatea pe care o conduce s-a măcăit cu documentaţiile. În luna februarie a anului trecut, aceeaşi municipalitate a depus o solicitare la Agenţa pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, pentru eliberarea avizului de mediu necesar proiectului.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

2 COMENTARII

  1. Pai, cei din opozite contesta orice, indiferent ca-i rau sau bun pentru societate .
    Prin ” opozitie” sa intelegem ca pe rant toti au fost si toti vor fi si in continuare, dupa cum se rostogoleste roata sociala si asta pentru ca in Romania exista declanzat Razboiul romano-roman , care nu se va incheia pana nu vine la putere un Erdogan , sa faca cu noi cum/ce face astazi cu turcii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here