Creţu încearcă să-l scutească pe Tănase de la Eurocompozite de plata impozitelor, cu ajutorul judecătorilor

565

Primăria Bistriţa îşi caută dreptatea în instanţă, după ce Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli cu privire la taxele plătite de către Dumitru Tănase, un apropiat al edilului, pentru terenul pe care funcţionează aerodromul din apropiere.

 

Un control al Curţii de Conturi din 2017,  sublinia, dacă mai era nevoie, relaţia apropiată dintre primarul Ovidiu Creţu şi Dumitru Tănase, de la Eurocompozite. Potrivit inspectorilor, Primăria Bistriţa a stabilit eronat taxa pe teren datorată de Eurocompozite, pentru terenul intravilan concesionat pentru aerodrom şi heliport. Perioada la care se referă inspectorii Curţii de Conturi este 2014-2016.

„S-a constatat stabilirea eronată pentru perioada 01.01.2014 – 31.12.2016 a taxei pe teren datorată de SC Eurocompozite SRL pentru terenul intravilan concesionat în suprafaţă totală de 56.333 de metri pătraţi, având destinaţie aerodrom şi heliport, precum şi acordarea nelegală de scutiri de la plata taxei pe teren în perioada 2014-2016”. Practic, prin acest „cadou” bugetul Primăriei Bistriţa a fost prejudiciat cu 78.028 de lei. La aceste debite, Camera de Conturi a mai adăugat 26.146 de lei, majorări de întârziere. În total, Eurocompozite trebuie să dea înapoi Primăriei Bistriţa 104.174 de lei.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here