Toate cele trei persoane infectate cu CoVid-19, care au decedat miercuri, 17 iunie, în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, sufereau de boli cronice grave. Una dintre acestea provenea din focarul de la Maieru, respectiv din Centrul Rezidențial de Vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta”, dar era originară din județul Mureș. 

Astfel,  un bărbat în vârstă de 61 de ani, din localitatea Șanț, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pe data de 12 iunie, cu cu accident vascular cerebral ischemic trombolizat și a fost internat pe Secția ATI. A doua zi a fost confirmat cu Co-Vid19, fiind totodată transferat la Secția Neurologie. Două zile mai târziu, pe 15 iunie, bărbatul a ajuns din nou la terapie intensivă, unde a și decedat pe data de 17 iunie. 

Acesta suferea și de hipertensiune arterială std. II, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă congestivă, NIHA II, bronhopneumonie cronică obstructivă.

De asemenea, o femeie de 84 de ani, din localitatea Hodac, județul Mureș, beneficiară a Centrului pentru vârstnici din localitatea Maieru, infectată și ea cu noul coronavirus a decedat tot miercuri.  A fost internată pe data de 10 iunie la Secția Boli Infecțioase, iar pe 13 iunie a fost confirmată Covid-19.  Pe data de 17 iunie a fost transferată la Secția ATI, unde a și decedat. 
Femeia suferea de hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, subluxație mandibulară.

Tot ieri a decedat și un bărbat de 64 de ani, din Monor, care a fost internat pe data de 10 iunie la Secția Boli Infecțioase și confirmat Covid-19. Ulterior a fost transferat în 13 iunie la terapie intensivă, cu dispnee, tuse și stare generală alterată. Acesta suferea și de Boală Parkinson și hipertensiune arterială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here