Sursa foto: Facebook

Senatorul AUR, Claudiu Târziu, a declarat discursul premierului Viktor Orban este un afront adus României, iar UDMR ar trebuie exclus de la guvernare pentru că liderul partidului și miniștrii săi au girat prin prezență alegațiile acestuia.

„(…) De altminteri, noi am atras atenţia dinainte de a fi reprezentaţi în Parlament (AUR n.red.) şi după aceea în numeroase ocazii, asupra politicii revizioniste, iredentiste, şovine pe care o practică Ungaria în România cu acordul tacit sau cu lipsa de reacţie a autorităţilor române. Am arătat că există un plan al Guvernului de la Budapesta de cucerire practic a Transilvaniei din punct de vedere economic, cultural şi că în acest an s-a avansat până într-acolo cât putem vorbi, astăzi, despre o co-suveranitate a celor două state asupra acestei regiuni (Transilvania n.red.), a statului român şi a statului maghiar”, a spus copreședintele AUR.

Claudiu Târziu a mai menționat faptul că UDMR a accentuat această stare și nu are nimic de-a face cu interesul național românesc.

„Nu are nimic de-a face cu interesul naţional românesc şi ar trebui îndepărtat urgent de la guvernare. Nu e admisibil ca un ministru al României să slujească pe faţă interesele unui stat străin aşa cum o fac miniştri maghiari în frunte cu preşedintele UDMR care e, de asemenea, vicepremier, Kelemen Hunor”, a declarat Claudiu Târziu.

În cursul serii de marţi, copreşedintele AUR s-a întâlnit în municipiul Baia Mare cu membrii şi conducerea filialei judeţene, mediul de afaceri şi cu simpatizanţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.