Gevolt electric, firma condusă de țeparul din Bistrița, Marcel Gabriel Gorea primește un milion de euro de la primăria Dej pentru un proiect la Băile Torok.

 

Cunoscutul afacerist din familia Gorea a intrat sub pielea celor de la Dej. Pentru nu mai puțin de un milion de euro, acesta a primit un proiect de extindere a Băilor Torok. În 2014 scandalul cu falimentul Gomar devenea subiect ultra mediatizat, deoarece exista ipoteza clară, că Marcel Gabriel Gorea împreună cu ceilalți membrii ai familiei sale au îngropat Gomar Lux SA, firmă ce a reușit să adune datorii de peste 85 de milioane de lei.

Acum, Marcel Gorea a câștigat proiectul la Dej, printr-o altă firmă deținută: Gevolt Electric.

Până la 1 iunie, Gorea are de realizat lucrarea cu ”Reamenajare și extindere luciu apă, piscină exterioară, plajă și nisip”, însă acesta deja întârzie cu lucrările.

Firma Gevolt s-a născut în 2012 și la doi ani după, înregistra o cifră de afaceri de 16 milioane de lei, activând cu doar 19 angajați.

 

baile toroc

Băile Torok, după cinci ani de garanție pe lucrare, papă 1 milion de euro

În 2008 Confort Timișoara câștiga un proiect cu o valoare totală de cinci milioane de euro pentru realizarea: Băile Figa, Cojocna și Torok. Fiind antreprenor general, pentru Băile Torok l-a subcontractat pe Tecar, băiatul de casă al Dejului pentru a realiza construcția.

În ciuda faptului că anumiți consilieri susțin că lucrările s-au făcut de mântuială, administratorul băilor care în trecut a fost viceprimar al orașului susține că zvonurile nu sunt adevărate.

„Pietre căzute de pe clădire? Acoperiș dărâmat? Da de unde! … sunt câteva fisuri, dar nimic mai mult. Garanția pe lucrare a fost de cinci ani. Termenul a expirat în vară, dar recepția s-a făcut în 2010 și totul a fost în regulă. Acum a câștigat o firmă de la Bistrița un alt proiect, tot cu Băile Torok, dar ei au de lucrat la extindere, nu la consolidare sau reparații.

Primăria a aprobat ca pentru un milion de euro Gevolt Electric să realizeze proiectul” declară Claudiu Chira, angajat al Primăriei Dej care răspunde de administrarea Băilor Torok.

Primarul Costan Morar este mai mult decât fericit de colaborarea cu firma lui Marcel Gorea. Întrebat dacă cunoaște istoricul oamenilor din spatele Gomar Electric și Gevolt Electric, Costan Morar a declarat că îl interesează prezentul și că nu știe de trecutul lui Gorea.

„Lucrările sunt în grafic. În fiecare săptămână am întâlnire cu constructorul și proiectantul. Odată la două săptămâni verific în teren stadiul lucrărilor. Cei care răspund acum de Gevolt Electric își fac treaba. Noi nu le decontăm nici un leu în avans. Vor finaliza proiectul în luna iunie”, a declarat Costan Morar.

De asemenea primarul a menționat că Tecar a întâmpinat probleme în colaborarea cu Confort Timișoara și era pe punctul de a ieși din termenul de execuție al lucrărilor. Aparent, conform spuselor edilului, Tecar nu era plătit la timp de către Confort Timișoara.

 

Graficul de execuție a lucrărilor

Potrivit noului proiect de extindere, în incinta complexului balnear vor fi amenajate două bazine mari cu apă dulce pentru adulți, un bazin pentru copii, un bazin mic cu apă sărată, dar și un bazin de descărcare pentru cele trei tobogane cu apă prevăzute în proiect. De asemenea, plaja ar urma să fie mutată și extinsă în zona unde există acum terenurile de tenis și minifotbal.

Lucrarea ar trebui să dureze șase luni. Potrivit graficului de execuție întocmit de arhitectul Dorin Munteanu, prima lună este rezervată achizițiilor și licitației, pentru ca din a doua lună să înceapă organizarea de șantier și demolări-terasamente. În a treia lună se va lucra la infrastructură, suprastructură și instalații, iar din luna a patra a proiectului se va trece la finisaje și amenajări interioare, pentru ca la final, în ultima lună, a șasea, să se lucreze pe partea de utilare și dotare.

 

gevolt

Ce se naște din mamă coruptă, mănâncă bani publici

Proveniența firmei Gevolt Electric indică lanțurile de companii GOMAR falimentate peste noapte.

„Falimentul” firmelor din grupul Gomar este un aspect interesant. S-au spus multe şi probabil se vor mai spune, dar un lucru se pare că devine cert: falimentul Gomar pare o „operaţiune” pusă la cale din timp, în baza unui plan riguros, menit să salveze şi să ascundă în acelaşi timp, bani şi bunuri, din cauza unui management dezastruos. Dacă în prezent primarul Costan Morar este încântat de aceștia, tot nu este exclusă posibilitatea de a se face o manevră marca „Gomar” prin care Gevolt să se dizolve.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here