Elevii musulmani sunt agresaţi şi bătuţi în mod regulat în unele instituţii de predare a culturii islamice din Marea Britanie, potrivit unei investigaţii iniţiate de The Times, relatază publicaţia în ediţia electronică.

Elevii au fost loviţi cu palma, cu pumnul şi traşi de urechi, potrivit unui raport nepublicat al unui iman, realizat pe baza intervievării elevilor, profesorilor şi părinţilor copiilor în nordul Angliei. Un elev a fost "apucat de un picior şi învârtit", în timp ce altul a declarat că un profesor lovea în capul său "ca într-o minge de fotbal", potrivit raportului lui Irfan Chishti, fost consilier guvernamental pe probleme islamice. În Marea Britanie există circa 1.600 de asemenea instituţii (madras), unde copii cu vârste între patru şi 16 ani învaţă limba arabă şi Coranul în cursul săptămânii. Imamul care a iniţiat studiul conduce totodată Academia Lumina Islamului din Rochdale şi s-a declarat şocat de calmul cu care victimele au ajuns să accepte aceste abuzuri. "Toţi glumeau pe această temă. Există o cultură care acceptă acest lucru", a precizat el. Unii martori au declarat că ori de câte ori au cerut investigarea acestor cazuri, ajungând la părinţii copiilor supuşi abuzurilor, aceştia au refuzat să depună plângere, fie pentru că sunt de acord cu pedeapsa corporală, fie de teamă că vor fi ostracizaţi în propria comunitate. Pe de altă parte aceste instituţii de învăţământ nu se supun nici unei reglementări şi nu sunt monitorizate, unele fiind cunoscute autorităţilor întrucât funcţionează sub autoritatea unor organizaţii de binefacere şi moschei, altele fiind însă înfiinţate şi administrate ad-hoc în locuinţele persoanle.
Departamentul pentru copii, şcoală şi familie a reiterat că "toate organizaţiile, inclusiv cele relegioase, trebuie să respecte legile în domeniul protecţiei copiilor".
 
(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here