Copiii de Budacu de Jos vor avea grădiniță nouă, realizată din fonduri guvernamentale

55

Primăria Budacu de Jos implementează un proiect finanţat din fonduri guvernamentale în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Este vorba despre construirea unei grădiniţe cu program normal, amplasată la Budacu de Jos.

Valoarea totală a investiției este de 1,148,243.20 lei (cu TVA), din care Construcţii +Montaj reprezintă 942,483 lei (cu TVA), la care se adaugă şi dotări specifice de 66,840.00 lei (cu TVA). Contractul de lucrări este de 982.221,17 lei (cu TVA), iar lucrările trebuie finalizate în 24 de luni.

Conform proiectului, va fi edificată o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 453,70 mp şi o suprafaţă utilă de 387,95mp, pe un singur nivel.  

Investiţiile în infrastructura şcolară reprezintă o prioritate a administraţiei locale. Grădiniţele din Buduş, Monariu şi cea din Budacu de Jos  au beneficiat de lucrări de renovare, în cadrul primei etape a PNDL, astfel că au primit aviz sanitar de funcţionare, având grupuri sanitare cu apă curentă, încălzire centrală şi instalaţii electrice noi. Aproape un milion de lei au fost investite în cele trei localuri de grădiniţă, pentru a crea condiţii optime de educaţie pentru cei mai mici locuitori ai comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here