În județul Bistrița-Năsăud, peste 30 de polițiști de la Biroul Județean de Transporturi Bistrița-Năsăud, Ordine Publică, Rutieră, dar și jandarmi și personal CFR au efectuat, miercuri dimineața, controale și verificări în 17 stații CFR și în apropierea acestora. Vizate au fost principalele gări de pe raza județului.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, au fost legitimate și verificate peste 70 de persoane și au fost controlate 21 de autoturisme depistate de polițiști în zona gărilor în care au fost efectuate acțiunile.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 8.000 de lei și a fost reținut un permis de conducere pentru neoprire la semnalele acustice și luminoase la trecerile la nivel cu calea ferată. Din numărul total al sancțiunilor, 5 au fost pentru încălcarea liniștii și ordinii publice, una pentru comerț ilicit, două neprezentarea actelor de identitate, restul fiind pentru abateri la regimul rutier. Totodată, au fost depistați și sancționați contravențional trei cerșetori.

Acțiunea s-a derulat la nivel național. Astfel, timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au desfășurat controale în zona a 324 de stații de cale ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here