Contractul pentru restaurarea Bisericii Evanghelice, câștigat de asocierea Iasicon – Mis Grup! Firma ieșeană este cu sabia insolvenței deasupra capului

318

Iasicon SA și Mis Grup SRL au reușit să își adjudece contractul pentru lucrările de restaurare a Bisericii Evanghelice din Bistrița. După multe zbateri, oferta acestei asocieri, în valoare de aproximativ 10,89 milioane lei, a fost declarată câștigătoare.

 

În august 2017, municipalitatea bistriţeană a semnat un contract de finanţare în valoare de 3,3 milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional (POR), pentru proiectul de restaurare a Bisericii Evanghelice, care se va derula până în 19 noiembrie 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 15.218.694,55 lei, reprezentând finanţare nerambursabilă solicitată, din care TVA 2.520.382,26 lei. Contribuţia proprie în proiect a municipiului Bistriţa – cheltuieli neeligibile ale proiectului şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului – este în cuantum de 1.013.651,73 lei. Cheltuielile neeligibile sunt aferente sistemului de sonorizare, scenă şi lumini aferente, precum şi dotările de tip „obiecte de inventar”.

Biserica Evanghelică este un monument arhitectural înregistrat în Lista Monumentelor Istorice (LMI) – 2004 ca monument de arhitectură de secol XIV – XV, cu codul BN-II-m-A-01450.

Contract atribuit abia în septembrie, după ce CNSC a înclinat practic balanța

Contractul pentru lucrările de restaurare a Bisericii Evanghelice a fost atribuit, luna trecută, firmei ieșene Iasicon SA, care deși are probleme financiare și se judecă pentru a scăpa de insolvență, a reușit să convingă Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) că oferta ei merită a fi luată în seamă de municipalitatea bistrițeană. Asta după ce, comisia de licitație a Primăriei Bistrița a eliminat-o din cursă, din cauza unor documente constatatoare negative cu care firma ieșeană s-a pricopsit, după ce a întârziat derularea a două contracte de lucrări pentru apă-canal în județul de reședință.

 


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here