Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost găsit mort în locuinţa sa din capitala ţării, au anunţat autorităţile, citate de site-ul agenţiei Reuters.

Victima a fost găsită legată cu un căluş la gură în locuinţa sa dintr-o zonă selectă a oraşului, iar investigaţiile continuă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Biroul procurorului general a anunţat pe Twitter că decesul este investigat drept crimă, fără a oferi alte detalii.

Ministerul de Externe din El Salvador a anunţat că Salume, un cetăţean salvatorian, era singurul reprezentant diplomatic al României din ţară, iar ambasada României din Mexic a confirmat acest lucru.

Aceasta este pentru a doua oară în acesta an când un diplomat este asasinat în El Salvador. Pe data de 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador a fost găsit mort în maşina sa, potrivit Daily Mail.

Procuratura şi Poliţia Naţională Civilă au anunţat atunci că trupul bărbatului a fost găsit într-un cartier exclusivist al capitalei. Omul de afaceri salvadorian Carlos Armando Lemus avea o rană la niveul capului cauzată de un glonţ. Motorul şi luminile vehiculului său erau pornite.

O creştere bruscă a nivelului de violenţă criminală în El Salvador în ultimii doi ani a ridicat rata omuciderilor pentru această ţară deasupra celei din Honduras, care era statul cu unde erau comise cele mai multe crime din lume.

Sursa: www.gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here