În această perioadă, au avut loc mai multe acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj. În momentul actual, sunt verificate construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Cluj. Aceste verificări sunt coordonate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională Apele Române.

„Care este scopul acestor acțiuni? Pentru ca populația să beneficieze de protecție în cazul producerii inundațiilor, starea tehnică şi funcţională a digurilor, a barajelor și a acumulărilor este extrem de importantă.

De asemenea, lucrările de regularizare a cursurilor de apă şi modul în care sunt întreţinute secţiunile de scurgere a apei pot aduce beneficii directe riveranilor, mai ales în perioadele cu debite și niveluri ridicate.

Totodată, verificările de toamnă ne ajută să realizăm inventarul stocurilor de materiale şi mijloace de apărare, esențiale în intervențiile operative în caz de inundații”, transmite Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

 Comisiile mixte sunt formate din specialiști ai Administrației Naționale Apele Române, ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, ai Sistemelor de Gospodărire a Apelor, ai Instituţiei Prefectului din fiecare județ, ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și ai filialelor teritoriale din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și Romsilva.

  • Obiectivele din județul Bistrița-Năsăud au vizat:
    • ​barajul Săsarm (deținător – SC Aquabis SA);
    • amenajarea piscicolă Manic – Strugureni, UAT Chiochiș;
    • lucrările hidrotehnice de pe cursurile de apă Șieu la Șieu-Odorhei, Meleș la Beclean, Someșul Mare la Năsăud;
    • Verificarea la nivelul Comitetelor municipale, orăşeneşti şi comunale pentru situaţii de urgenţă a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificația codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice/ verificarea modului în care au fost reactualizate planurile locale de apărare pentru perioada 2022-2025:-        Primăria Nușeni; –        Primăria Șieu-Odorhei.
  • Verificarea stocurilor de materiale și mijloace de apărare existente:- Formația de intervenție Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.