EFdeN, cu sprijinul ENGIE Romania, construiește ,,Orașului Viitorului”, primul prototip de oraș sustenabil din România, cu scopul de a inspira proiectele și inițiativele inovatoare care fac viața urbană mai bună și care încurajează oamenii către un comportament mai responsabil față de mediu. Proiectul este realizat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

EFdeN Sustainable City reunește case independente energetic, device-uri inteligente conectate între ele, soluții de producție autonomă de energie verde și stații de încărcare pentru mașini electrice. Proiectul este situat în campusul de 4.000 mp al Facultății de Inginerie a Instalațiilor, din bd. Pache Protopopescu nr. 66, din București și reunește zece dintre cele 40 de puncte de interes care vor fi executate. Restul punctelor de interes vor fi subiectului unui amplu proces de co-creare adresat doritorilor care vor să contribuie cu idei despre cum vă arăta orașul viitorului.

,,Ne bucurăm să susținem primul prototip de oraș sustenabil din România, ce regrupează soluții sustenabile de locuire, de producere a energiei și de mobilitate. Ne propunem, în acest fel, să facem cunoscute publicului larg, decidenților și comunităților tehnologiile și soluțiile pe care partenerii de la EFdeN le dezvoltă astfel încât, împreună, să începem să construim orașul viitorului.” Eric Stab, Președinte Director General al ENGIE Romania.

Mai multe, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here