Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își face club sportiv propriu! De unde a luat modelul

340

Consilierii județeni și-au dat, miercuri, acordul de principiu pentru înființarea unui nou club sportiv, care să funcționeze în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Acesta se va numit „Gloria 2018” Bistrița-Năsăud și va funcționa ca un club polisportiv, care va fi finanțat din fondurile proprii ale administrației județene.

 

Președintele CJ BN, Radu Moldovan a explicat că acest club va funcționa pe modelul CSM București, clubul Primăriei Capitalei, și va fi „construit” în jurul echipei de handbal.

„E o emulaţie în jurul echipei de handbal. Doamna consilier județean Monica Săsărman mi-a cerut încă de acum trei ani de zile să ne desprindem de clubul departamental al Ministerului Tineretului și Sportului și să analizăm posibilitatea înființării unei societăți, a unei asociații sau o altă variantă decât cea care funcționează acum. I-am rugat pe colegii mei din aparatul de specialitate să facă o analiză ca să pot veni în fața dumneavoastră cu o propunere concretă. În urma analizei, am trimis solicitarea colegilor mei de a purta o discuție cu un club cu tradiție care poate să ne fie model. Am ales CSM București, clubul Primăriei Generale a capitalei, club care face performanță la cel mai înalt nivel.

Cred că în momentul de față e cea mai bună variantă. Acum funcționarea este greoaie și cred că putem simplifica lucrurile”, a spus Radu Moldovan.

Clubul Sportiv «Gloria 2018» Bistrița-Năsăud va fi persoană juridică de drept public, instituție publică de interes județean, în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul județean, va avea culori şi însemne specifice care vor constitui emblema clubului. Scopul clubului sportiv va fi organizarea și administrarea de activități sportive, pentru comunitate, inclusiva activităților de performanță, selecție, pregătireși paricipare la competiții naționale și internaționale.

 

 

3 COMENTARII

  1. Mereti ma si nu mai prostiti pe nimeni. Efectiv ati hotarat sa preluati activele Clubului Sportiv Particular Gloria ( falimentar ) si ati gasit o „gaselnitza” cum sa procedati .
    De ce nu faceti un Camin propriu pentru batranii nostri sarmani si/sau pentru copiii strazii, abandonati si ramasi fara parinti… de exemplu ?! Mai… nu stiti voi cum sa fu…. banii publici. „Sport” nu inseamna un club in care joaca pe teren 22 de asportivi si ceilalti ( spectatori ) 1000 stau pe margine si sparg semintze injurand in tribune …
    Este maidegraba un altfel de „miscare” decat una „sportiva „… V-ati prins… nu ?!

  2. Si… cine va sta in „poarta” , cine va fi „fundasul” si cine … ” primasul”… , ca banuiesc ca va fi de fotbal nicidecum de altfel… ?!

  3. In articol se spune…din fondurile proprii ale Consiliului…adica din banii nostri, din taxe si impozite platite de contribuabili, ca doar administratia judeteana nu este firma ca sa produca venituri pe care sa le cheltuiasca apoi dupa cum pofteste tov. presedinte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here