Persoanele fizice sau juridice care construiesc locuințe colective mici pe raza municipiului Bistrița ar putea fi obligate să planteze câte un copac pentru fiecare locuință construită, o propunere în acest sens fiind înaintată Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Bistrița de către consilierul Nicolae Pavelean (USR – PLUS).

Am participat la ședința de început de lună a Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistrița. În cadrul acesteia, s-au dezbătut mai multe subiecte printre care și analiza propunerilor de îmbunătățire a unui proiect extrem de important pentru municipiul Bistrița. Este vorba despre Proiectul de hotărâre privind aprobarea condițiilor pentru autorizarea construirii de locuințe mici (3 până la 6 apartamente / pe suprafete de teren între 700 mp și 2000 mp), pe raza municipiului Bistriţa. Un proiect absolut necesar în contextul în care s-a construit deja prea mult în mod haotic, trezindu-ne cu blocuri de apartamente în mijlocul unor cartiere de case”, a precizat consilierul Nicolae Pavelean.

În cadrul ședinței, pe lângă prevederile existente deja în proiect, cum ar fi obligativitatea asigurării unui minim de un loc de parcare pentru fiecare apartament construit sau numărul maxim de apartamente în funcție de suprafața terenului, consilierul USR-PLUS a venit cu o propunere de îmbunătățire a acestuia. 

Propunerea prevede includerea cerinței ca persoanele fizice sau persoanele juridice care solicită autorizație de construire a locuințelor colective mici, să prezinte pe lângă celelalte documente necesare și un angajament de plantare a unui numar minim de “x” arbori, “x” reprezentând numărul egal cu numărul de apartamente construite. Ideea de la baza propunerii pornește de la a crea o obligativitate pentru cei care edifică construcţii pentru plantarea de copaci în vederea minimizării impactului ecologic al acestora”, a mai spus Pavelean.

Potrivit sursei citate, ideea este deja aplicată cu succes în alte orașe din România. Consilierul speră că această propunere se va bucura de susținerea membrilor Consiliului Local Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here