Mai mulți președinți ai Consiliilor Județene din România restructurează aparatul administrativ. Angajați ai instituțiilor publice au fost și/sau urmează să fie concediați din cauză că salariații nu au obiectul muncii și, nu în ultimul rând, deoarece schema de personal este supraîncărcată.

Ilie Bolojan – CJ Bihor

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, este primul edil care a anunta, la doar o saptamana de la numirea in functie, ca face concedieri in institutia din subordine. Jumatate dintre angajatii institutiei vor fi concediati, pentru ca nu au „obiectul muncii”. Astfel, din cei 174 de angajati ai CJ Bihor, vor ramane doar 88, scrie ziare.com.

Cheltuielile cu personalul ale Consiliului Judetean Bihor sunt de trei ori mai mari decat cele pentru investitii. Bolojan sublinia faptul ca, in patru ani, cu banii economisiti prin reducerea aparatului administrativ se poate construi un nou pod in Oradea.

Acesta a declarat ca, in urma unei analize, a constatat ca „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata” si ca „sunt structuri intregi fara obiect de activitate”. El a dat ca exemplu structura care, pe hartie, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, in conditiile in care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari”.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin vrea sa dea afara 500 de angajati

Romeo Dunca, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, este urmatorul edil care a anuntat concedieri. El vrea sa dea afara 500 de angajati pentru a face o economie de 600.000 de euro pe luna, la bugetul judetean, scrie publicatia Express de Banat.

Edilul anunta, intr-o postare recenta pe Facebook, ca sapte persoane au plecat deja din administratie si doar una a fost angajata, iar regula va fi „pleaca cinci, vin cel mult trei”, scrie ziare.com.

„Un alt lucru important de stiut! Schema de personal va fi redusa substantial. Pana acum din sistem au plecat 7 si am facut o singura angajare. Organigrama va fi supusa votului la prima sedinta dar pana atunci si dupa aceea, regula e urmatoarea. Pleaca 5 vin cel mult 3”, a transmis liberalul.

Alin Nica nu este „la fel de aprig” ca Ilie Bolojan

Noul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a declarat intr-un interviu pentru presa locala ca va concedia oameni din subordine daca acestia nu au obiectul muncii sau serviciile lor sunt de prisos. Insa, va incerca sa le gaseasca atributii inainte de a-i da afara.

„Nu sunt asa de aprig ca domnul Bolojan, eu o voi lua pas cu pas. Voi evalua situatia din fiecare directie si daca sunt oameni care nu isi gasesc exercitiul functiunii si ne putem lipsi de serviciile lor vom lua si noi o decizie asemanatoare. Insa dorinta mea este sa folosim personalul care poate nu a avut de lucru, nu i s-a dat de lucru suficient si sa il folosim pentru directiile pe care noi le vedem prioritare in Consiliul Judetean. Si ma refer aici la lupta impotriva pandemiei de coronavirus, care ne va ocupa destul de mult timp in perioada urmatoare, dar si la atragerea de fonduri europene fiindca pana la sfarsitul lunii trebuie deja hotarat care vor fi proiectele pe care Consiliul Judetean le va depune pentru noul mecanism de rezilienta si redresare”, a spus Alin Nica intr-un interviu pentru Press Alert.

Liberalul a precizat, pentru Ziare.com, ca nu va concedia niciun angajat din Consiliul Judetean Timis sau din institutiile subordonate, in perioada urmatoare.

„In viitorul imediat, nu am in plan acest lucru, fiindca nu vreau sa fac lucrurile pompieristic, ci bazate pe competentele fiecarui angajat. Tinand cont ca resursa umana este principala bogatie pe care o avem, iar somajul este foarte scazut, este o batalie pe oameni in judetul nostru. Cred ca o astfel de masura trebuie luata cu maxima atentie, fiindca ne asteapta provocari importante si vrem sa atragem mai multi bani europeni, iar lucrul acesta nu il putem face decat cu oameni. As vrea sa vad cat de multi doresc sa impartaseasca prioritatile si directia pe care vreau sa o imprim judetului si abia dupa aceea sa iau decizia de a renunta la personalul care nu este util directiei de dezvoltare a judetului. Vom face, la un moment dat, si o reorganizare, dar dupa ce vom analiza fiecare persoana in parte si modul in care pot folosi resursa umana pentru viitor”, a explicat Nica pentru Ziare.com.

In organigrama primariei si a institutiilor din subordine sunt 263 de posturi, dar peste 50 nu sunt ocupate.

Citește continuarea AICI.

1 COMENTARIU

  1. Pe cand si la Bistrita ? La CJ si la Primarie este refugiul tuturor membrilor de famile, prietenilor si rudelor alesilor publici… S- au aciuit in ambele institutii numai „profesionisti„ din anturajul sau familiile conducatoriilor urbei, pe salarii grase si alte avantaje, ca doar din banul public poate sa traiasca oricine… In spiritul clasic al politicienilor judetului nostru, mai mult ca sigur nimica nu are sa se schimbe…poate doar o binecunoscuta rotatie a cadrelor. Cum spunea nenea Iancu Caragiale…pleaca-ai nostri…vin ai nostri…la vremuri noi, tot noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.