Reprezentantii administratiei TVR au informat membrii Adunarii Generale a Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor din Televiziunea Romana (SPUSTV) ca, in urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective, iar prevederile actualului Contract Colectiv de Munca vor fi respectate, scrie gandul.info.

Reprezentantii conducerii TVR au dat curs invitatiei lansate de Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor din SRTv (SPUSTV) de a participa la Adunarea Generala extraordinara de astazi, unde au sustinut necesitatea luarii unor masuri urgente pentru redresarea economica a televiziunii publice.

La discutii a participat si Ion Popescu, presedintele Confederatiei Sindicale Meridian.

Lui Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR, i s-a alaturat Cristian Zgabercea, raportor principal al grupului de lucru desemnat sa elaboreze programul de redresare economica a TVR. Acesta a raspuns la intrebarile privind Raportul realizat in vederea elaborarii Programului de redresare economica a TVR.

In cadrul Adunarii Generale, reprezentantii conducerii TVR i-au informat pe angajatii prezenti la discutii despre situatia financiara a televiziunii publice, precum si despre unele aspecte privind masurile legate de reorganizarea TVR, avand ca obiective performanta si eficienta.

Reprezentantii administratiei TVR au informat membrii Adunarii Generale a SPUSTv ca, in urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective.

De asemenea, Claudiu Saftoiu a declarat ca nu vor fi afectate drepturile salariatilor stipulate in actualul Contract Colectiv de Munca.

Claudiu Saftoiu si reprezentantii SPUSTV au convenit ca intregul proces de restructurare sa fie unul transparent, iar criteriile in baza carora se vor opera concedierile sa fie pe baza de competente si rezultate.

Totodata, Claudiu Saftoiu a aratat ca scopul Programului de redresare al TVR este de a salva televiziunea publica, aflata in acest moment intr-o situatie critica. "Alternativa pentru ca TVR sa nu devina institutie bugetara sau, mai rau, sa nu intre in insolventa este doar redresarea financiara, recredibilizarea televiziunii si realizarea unor investitii", se mai spune in comunicatul TVR.

Potrivit aceleiasi surse, reprezentantii conducerii TVR s-au declarat satisfacuti de deschiderea manifestata de partenerii sociali si isi propun imbunatatirea relatiei cu sindicatul reprezentativ din TVR.

La inceputul acestei saptamani, pe site-ul Televiziunii Romane se spunea ca negocierile dintre conducerea TVR si sindicatul reprezentativ al salariatilor din televiziune (SPUSTV) sunt in impas, liderii sindicali anuntand intr-o conferinta de presa, organizata la sediul televiziunii, ca nu sunt de acord ca numai angajatii sa suporte consecintele dezastrului financiar in care se afla institutia. Totodata, reprezentantii sindicali au infirmat informatiile aparute in spatiul public conform carora fondul de salarii ar reprezenta 60% din totalul cheltuielilor televiziunii romane. Un procent realist si corect, declarau liderii de sindicat, este cel de maximum 25-30%, se mai spunea atunci pe site-ul TVR.

TVR are in momentul de fata o pierdere cumulata de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani, dupa cum a declarat Claudiu Saftoiu, intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX in 10 august si publicat in data de 11 august.

In prezent, Televiziunea Romana are circa 3.400 de angajati.

Conducerea TVR nu a spus pana in prezent cati angajati vor fi concediati in cadrul procesului de restructurare al Televiziunii Romane.

Conducerea Societatii Romane de Televiziune trebuie sa elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Romane, dupa ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta (OUG) potrivit careia Consiliul de Administratie al TVR trebuie sa aprobe, in termen de 45 zile (de la publicarea in MO a OUG, n.r), un program de redresare economica, cu restructurari economice, de personal si plata datoriilor fiscale in sase luni. Dupa acest interval, CA al TVR trebuie sa prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonante a Guvernului.

Pe 10 august, CA al TVR a adoptat Programul de redresare economica a Televiziunii Romane, care prevede ca TVR Info si TVR Cultural trebuie sa isi inceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) si de TVR 3.
Sursa: bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.